Robinhood-Aandeel
Blockchain

Cathie Wood’s ARK verwerft 1,1 miljoen Robinhood-aandelen op één dag

ARK Invest, het investeringsfonds onder leiding van de gerenommeerde Bitcoin-voorstander Cathie Wood, toont een aanzienlijke interesse in het vergaren van aandelen in de cryptovriendelijke app Robinhood.

Indrukwekkende Transactie

Op 8 november heeft ARK Invest een indrukwekkende transactie uitgevoerd door in één dag in totaal 1,1 miljoen Robinhood-aandelen aan te schaffen, met een totale waarde van ongeveer $9,5 miljoen.

Deze aankoop omvatte de participatie van 3 op de beurs verhandelde innovatiefondsen (ETF’s) beheerd door ARK, namelijk het ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW), en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

In de recente aankoopronde was het opvallend dat ARK Innovation ETF (ARKK) het leeuwendeel van de verworven Robinhood-aandelen claimde, met een indrukwekkende aankoop van 888.500 stuks, wat neerkomt op 78% van de totale dagelijkse transactie. ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) waren eveneens betrokken en wezen respectievelijk 152.849 en 99.697 aandelen toe aan deze substantiële investering.

De indrukwekkende mega-aankoop volgde op de voortdurende accumulatie van Robinhood-aandelen door ARK Invest, waarbij de recente aankopen echter aanzienlijk bescheidener waren in omvang. Op 23 oktober verwierf ARK 197.285 Robinhood-aandelen voor zijn ARKW-fondsen, na een aankoop van 259.628 aandelen van Robinhood de dag ervoor.

De recente aanschaf van Robinhood-aandelen kwam op het moment dat Robinhood aankondigde plannen te hebben om zich de komende weken uit te breiden naar Europa, met name door makelaarsactiviteiten op te zetten in het Verenigd Koninkrijk. Deze aankondiging viel samen met een scherpe daling van meer dan 14% in de waarde van Robinhood-aandelen, nadat de online makelaardij tegenvallende resultaten rapporteerde als gevolg van een afname in handelsactiviteit en gebruikersaantallen. Van gegevens die afkomstig zijn van TradingView blijkt dat Robinhood 8 november afsloot op $8,37.

Verkoop van GBTC-aandelen

Terwijl ARK Invest actief bezig was met het verwerven van Robinhood-aandelen, zette het ook zijn verkoop van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)-aandelen voort, waarbij ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) op 8 november nog eens 48.477 GBTC-aandelen van de hand deed voor een bedrag van $1,4 miljoen. Op 6 november liquideerde ARKW een aanzienlijk aantal GBTC-aandelen, namelijk 139.506 stuks, met een waarde van bijna $4 miljoen.

De verkoop van GBTC-aandelen door ARK begon eind oktober 2022, na een jaar van afwezigheid op de GBTC-markt. Sinds 24 oktober heeft ARK in totaal 427.573 GBTC-aandelen afgestoten, wat neerkomt op een totale waarde van ongeveer $11,9 miljoen op het moment van schrijven. Dit verkoopbedrag nadert het aantal GBTC-aandelen dat ARK gedurende november 2022 heeft verworven.

Opmerkelijk is dat ARK gelijktijdig de lancering heeft aangekondigd van nieuwe Exchange Traded Funds (ETF’s) gericht op Bitcoin- en Ether-futurescontracten, in samenwerking met zijn voornaamste crypto-ETF-partner, 21Shares. Volgens gezamenlijke prospectussen streven de bedrijven ernaar om tegen 16 november de handel in vijf nieuwe cryptoproducten te lanceren op de Chicago Board Options Exchange.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers