Celsius Logo
Regulatie

Celsius betaalt tweederde van schuldeisers terug in faillissementsprocedure

Celsius, de failliete crypto-geldschieter, heeft tot nu toe tweederde van zijn in aanmerking komende klanten terugbetaald als onderdeel van zijn lopende faillissementsprocedure.

Volgens een rechtbankdocument van afgelopen maandag heeft het bedrijf ongeveer €2,33 miljard terugbetaald aan 251.000 schuldeisers.

Circa 84% van wat Celsius verschuldigd is wordt zo terugbetaald

Dit terugbetaalde bedrag vertegenwoordigt ongeveer 84% van de €2,76 miljard aan activa die Celsius verschuldigd is aan meer dan 375.000 schuldeisers. Deze betalingen markeren een positieve ontwikkeling binnen de groeiende crypto-industrie, vooral nu deze samenvallen met de langverwachte afwikkeling van de Mt. Gox-beurs, die meer dan €8,6 miljard aan cryptocurrency verschuldigd was aan 127.000 schuldeisers. Na tien jaar beginnen deze schuldeisers eindelijk hun tegoeden terug te krijgen.

Niet alle schuldeisers zijn echter actief op zoek naar hun cryptocurrency. Dit komt doordat van de resterende 121.000 schuldeisers die hun geld nog niet hebben opgeëist, ongeveer 64.000 minder dan €92 aan crypto hebben, terwijl 41.000 schuldeisers tussen de €92 en €920 tegoed hebben. Het kleine bedrag dat voor veel van deze schuldeisers in het geding is, kan hen ontmoedigen om de stappen te ondernemen die nodig zijn om hun geld succesvol terug te claimen.

De faillissementsbeheerder zal elke 2 weken opnieuw proberen via Coinbase deze schuldeisers te bereiken, terwijl PayPal-claimcodes op elk moment inwisselbaar blijven voor tegoeden. De beheerder meldde dat er in totaal meer dan 2,7 miljoen distributies zijn geprobeerd voor de ongeveer 372.000 momenteel in aanmerking komende schuldeisers.

Faillissement in 2022 aangevraagd

Celsius vroeg in juli 2022 faillissement aan, slechts een maand nadat het de opnames van gebruikers had gepauzeerd. Het bedrijf beweerde dat deze pauze noodzakelijk was om in een betere positie te komen om op termijn aan zijn verplichtingen te voldoen, nadat de waarde van zijn eigen cryptocurrency, Celsius (CEL), in 2022 sterk daalde.

Naast het faillissement heeft Celsius ook een schikking van €4,3 miljard getroffen met de Amerikaanse Federal Trade Commission, naast schikkingen met het Department of Justice, de Securities and Exchange Commission en de Commodity Futures Trading Commission.

Voormalig CEO Alex Mashinsky werd gearresteerd en aangeklaagd door federale aanklagers wegens verschillende vormen van financiële fraude, het manipuleren van de prijs van CEL en het misleiden van Celsius-klanten. Mashinsky heeft onschuldig gepleit en is voorlopig vrijgelaten op een borgtocht van €36,8 miljoen in afwachting van zijn proces in september.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13