geldproblemen
Blockchain

Celsius ondanks betalingen nog altijd in grote problemen

De liquiditeitsproblemen bij grote spelers in de crypto-industrie zijn nog verre van voorbij. Ondanks het terugbetalen van enkele leningen door Celsius, waarmee het onderpand probeert vrij te krijgen, is het bedrijf volgens de Vermont Department of Financial Regulation (DFR) nog “enorm insolvent”. Zodanig dat de DFR besloot om een officiële waarschuwing af te geven voor consumenten.

Celsius kan niet aan verplichtingen voldoen

Volgens de DFR heeft Celsius op dit moment niet de assets en liquiditeit om aan hun verplichtingen aan gebruikers en andere crediteuren te voldoen. “Celsius heeft de tegoeden van klanten blootgesteld aan verschillende riskante en illiquide investeringen, handel en leen-activiteiten. Celsius vergrootte deze risico’s door de assets van klanten als onderpand voor extra leningen in te zetten om met een hefboom te werk te gaan”, aldus de DFR over Celsius.

Alles bij elkaar lijkt het er dus op dat het een puinhoop is bij Celsius en dat gebruikers er momenteel allesbehalve op kunnen rekenen dat ze hun vermogens ooit nog terugzien. Interessant is dat de Californian Department of Financial Protection and Innovation (DFPI) aangeeft momenteel meerdere in de Verenigde Staten gevestigde crypto-leenplatforms te onderzoeken.

DFPI noemt geen namen

In een persbericht geeft de DFPI aan momenteel meerdere crypto-leenplatformen te onderzoeken, maar geeft daarbij geen namen. We kunnen er echter met een hoge mate van zekerheid vanuit gaan dat partijen als Celsius en BlockFi op die lijst staan. De DFPI verklaart dat deze bedrijven “waarschijnlijk niet adequaat de risico’s in kaart hebben gebracht voor hun gebruikers”.

Celsius blijft echter actief met het afbetalen van openstaande leningen. Vooral in de DeFi-wereld laat het wat dat betreft van zich horen. Eerder betaalde het 78,1 miljoen dollar aan USD Coin (USDC) terug aan leenplatform Aave en gisteren werd het restant van de lening afbetaald. Door op 12 juli nog 8,4 miljoen dollar aan USDC op te hoesten, wist Celsius in totaal 26 miljoen dollar aan onderpand vrij te krijgen.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?