Crypto UAD
Regulatie, Stablecoin

Centrale Bank VAE verleent voorlopige goedkeuring voor AED Stablecoin: Belangrijke stap richting gereguleerde cryptovaluta

De Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten (CBUAE) heeft voorlopige goedkeuring verleend aan AED Stablecoin onder haar nieuwe Payment Token Service Regulation.

Dit nieuws markeert een cruciale stap voor AED Stablecoin, dat op weg is om de eerste gereguleerde dirham-gekoppelde stablecoin in de VAE te worden.

Onzekerheid over nieuwe regelgeving verdwijnt

Met deze goedkeuring verdwijnt de onzekerheid die ontstond na de invoering van de CBUAE-regelgeving, waarin cryptobetalingen werden verboden, tenzij het om gelicentieerde dirham-tokens gaat. Bij volledige goedkeuring kan de AE Coin van AED Stablecoin fungeren als een lokaal handelspaar voor cryptovaluta op beurzen en gedecentraliseerde platforms. Ook handelaren kunnen de coin accepteren als betaalmiddel voor goederen en diensten.

Het nieuwe licentiekader van de CBUAE legt de nadruk op veiligheid en stabiliteit. Algoritmische stablecoins en privacytokens zijn verboden. Uitgevers moeten hun stablecoins volledig ondersteunen met contanten, aangehouden in dirhams bij een bank in de VAE. Als alternatief kunnen zij minstens 50% van hun reserves in contanten houden en de rest investeren in staatsobligaties en CBUAE Monetary Bills met een looptijd van maximaal zes maanden.

Concurrentie van Tether

De AED Stablecoin zal te maken krijgen met concurrentie van Tether, de uitgever van USDt, de grootste stablecoin ter wereld. Tether heeft onlangs plannen aangekondigd om een dirham-gekoppelde stablecoin te lanceren, in samenwerking met lokale partners zoals Phoenix Group en Green Acorn Investments.

Ondertussen blijft de VAE een aantrekkelijke locatie voor grote cryptobedrijven dankzij de gunstige regelgeving. Zo heeft OKX onlangs een handelsplatform gelanceerd voor zowel particulieren als institutionele handelaren. Ook cryptobeurs M2 biedt nu de mogelijkheid voor inwoners om dirhams direct om te wisselen voor Bitcoin en Ethereum.

Met deze ontwikkelingen verstevigt de VAE zijn positie als toonaangevende speler in de wereld van digitale valuta en blockchain-technologie.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Ripple-CEO Garlinghouse steunt Bitnomial in juridische strijd tegen SEC
BRICS verlaagt transacties in Amerikaanse dollar en euro tot onder de 30%
Waarom koos de Federal Reserve voor een stevige renteverlaging en wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk