Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

CEO van Coinbase: Bitcoin had nu zeer Bullish moeten zijn

Het afgelopen weekend is nogal verwoestend gebleken voor Bitcoin. Bitcoin crashte naar de prijs onder de $8.000. Een dieptepunt die niet gezien werd in maanden tijd.


Onverwachte reacties Bitcoin

De enorme crash is toch wel enigszins een verassing gebleken voor de crypto gemeenschap. De meeste hadden namelijk een gestage klim verwacht tot de Bitcoin halving, die in mei plaats gaat vinden.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, is één van degenen die zijn teleurstelling heeft geuit over de recente prijsdaling van de Bitcoin.

In een Twitter bericht zei Armstrong dat Bitcoin nu eigenlijk in een zeer bullish staat had moeten zijn. In ieder geval niet in de crash die het nu mee maakt. Hij schreef hierover het volgende:

“Ik ben verbaasd dat we de Bitcoin prijs zien dalen. We hadden namelijk het tegenovergestelde verwacht”.

Hoop op Bitcoin piek tijdens halving

Er zijn maar weinig fundamentele historische feiten in de crypto wereld. Maar één daarvan is dat de Bitcoin prijs altijd een stijging ervaart na een halving.

Dit gebeurde in 2013 en 2016, dus de crypto community verwacht een soortgelijk patroon in 2020. Betekent de recente prijsdaling echter dat deze halving anders zal zijn?

In 2016 steeg de Bitcoin prijs tot 10 keer de prijs na de halving van dat jaar. In feite was dit een opzetje naar de recordhoogte van 2017. Een soortgelijke stijging werd ervaren in 2013, wat later leidde tot een grote prijsstijging die tot zijn hoogtepunt kwam in 2014.

Kijkend naar dergelijke trends, hebben verschillende analisten prijsvoorspellingen gemaakt.

Miljardair en Bitcoin investeerder, Tim Draper, is één van degenen die zeer optimistisch is over de Bitcoin prijs. In januari voorspelde hij dat de Bitcoin binnen 12 maanden na de halving van 2020 naar $250 duizend zou gaan stijgen.

In zijn uitleg zei hij dat Bitcoin een grotere acceptatie zal zien naarmate mensen te zien krijgen hoe slecht het reguliere banksysteem is. Zij zullen volgens hem dan overlopen naar digitale valuta’s. Dit zal de prijs opdrijven tot minstens $250.000 tegen het einde van 2022 of het begin van 2023.


Heeft Bitcoin al een dieptepunt bereikt?

In januari daalde Bitcoin naar een prijs van $6.600, wat het dieptepunt van de maand was. Destijds was er veel discussie over of dat een dieptepunt was of niet.

Tim Enneking, van Digital Capital Management, zei destijds dat Bitcoin nog niet het dieptepunt had bereikt. Volgens hem kon de prijs nog verder dalen door het zwakke volume en een dominante dalende trend. Hij voegde er aan toe dat het herstel van het niveau erg zwak was.

Echter, uiteindelijk bleek dat Bitcoin in staat was om te herstellen en zelfs tot een prijs van meer dan $10.000 te stijgen. Hierdoor steeg de geloofwaardigheid bij degenen die beweerden dat het dieptepunt al geweest was. Echter heeft de laatste crash nieuwe vragen over deze kwestie opgeworpen.

Er is paniek in de cryptowereld en weinig mensen lijken te weten wat er gaat gebeuren. Toch is er een lichtpuntje. Analist PlanB vertelt dat er niks aan de hand is. Hij noemt de crash van deze week zelfs een non-event. De koers volgt nog steeds zijn stock-to-flow model. Deze voorspelt dat de BTC na de halving enorm gaat stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13