cryptogamingpb
Blockchain

CEO van Stackr Labs hackt Atari’s crypto-arcadespel om on-chain beweringen te weerleggen

De oprichter en CEO van Stackr Labs, Kautuk Kundan, beweert dat hij Atari’s nieuwste crypto-arcadespel, gebouwd op Coinbase’s Ethereum layer-2-netwerk Base, heeft gehackt om aan te tonen dat het Asteroids-spel niet op een blockchain is gebouwd, ondanks dat het beweert ‘on-chain’ te zijn.

‘Game is niet echt on-chain’

In een bericht op 6 augustus op het platform X verklaarde Kundan dat hij en zijn team het klassement van Atari’s onlangs gelanceerde Asteroids-spel hadden gemanipuleerd zonder een enkel spel te spelen.

“De game is niet echt on-chain. Wanneer de gebruiker het spel start, gebeurt er niets in de keten. Pas aan het einde van het spel, wanneer je een score behaalt, wordt deze score geregistreerd via een API-aanroep,” legde Kundan uit.

Manipuleren van scorebord van het spel

In plaats van het spel te spelen en een echte score te behalen, gaf Kundan aan dat hij het officiële scorebord van het spel manipuleerde door simpelweg “API-aanroepen naar Web2-servers” te sturen. Dit bewijst volgens hem dat het spel helemaal niet ‘on-chain’ is.

Kundan benadrukte dat, hoewel hij en zijn team geen andere scores op het klassement hadden aangeraakt, andere gebruikers mogelijk minder nobel waren en hun scores gemakkelijk hadden kunnen manipuleren om hoger op de lijst te komen.

Promotie van ‘Proof of Gameplay’

Atari lanceerde het Asteroids-spel op 25 juli in samenwerking met Coinbase’s layer-2 Ethereum-netwerk Base. Spelers kregen de kans om het retro arcadespel te spelen en het klassement te beklimmen om prijzen te winnen, waaronder een Atari-cadeaubon van $1.000.

“Zelfs als de app off-chain draait, moet deze toezeggingen opleveren die verifieerbaar zijn in de blockchain,” aldus Kundan.

Hij gebruikte dit voorbeeld om zijn eigen technologie, Proof of Gameplay, te promoten. Dit Ethereum-oprolsysteem, ontwikkeld door Stackr Labs, zou volgens Kundan kunnen garanderen dat games en producten die beweren ‘on-chain’ te zijn, daadwerkelijk verifieerbaar zijn op de blockchain zelf.

Kundan benadrukte dat de hack geen “negatieve oproep” was, maar eerder een “poging om hardnekkige problemen te verbeteren en oplossingen te vinden” in cryptotoepassingen.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13