Law
Regulatie

CEO van Zuid-Koreaans cryptobedrijf neergestoken tijdens rechtszaak in Seoul

In Seoul is Hugo Hyungsoo Lee, CEO van het Zuid-Koreaanse cryptobedrijf Haru Invest, meerdere keren in de nek gestoken tijdens een rechtszaak. Lee werd aangevallen door een man van in de veertig, die een van de gedupeerden van Haru Invest zou zijn.

De verdachte sprong plotseling op vanuit het publiek en probeerde Lee met een klein mes te verwonden. Lee werd direct na de aanval naar het ziekenhuis overgebracht.

Leidinggevenden verdacht van geldverduistering

De aanval vond plaats tijdens een proces waarin drie leidinggevenden van Haru Invest terechtstaan voor de verduistering van ongeveer €758 miljoen aan cryptovaluta van zo’n 16.000 gebruikers. De aanklagers beschuldigen de topbestuurders ervan het grootste deel van de door klanten gestorte digitale activa te hebben verduisterd door deze tussen maart 2020 en juni 2023 te herinvesteren. Haru Invest werd onterecht gepromoot als een stabiel bedrijf dat gebruikmaakte van “risicovrije gediversifieerde beleggingstechnieken.”

De problemen bij Haru Invest begonnen toen het bedrijf op 13 juni 2023 abrupt de opnames opschortte. De dag erna volgde Delio, een bewaar- en beheermaatschappij die ook fondsen bij Haru Invest had, door eveneens opnames stop te zetten. In februari 2024 werden drie bestuurders van Haru Invest, waaronder CEO Lee, gearresteerd. Hoewel Lee in juli 2024 werd vrijgelaten in afwachting van zijn proces, blijft hij betrokken in de rechtszaak.

Zorgwekkende trend wordt benadrukt

Dit incident benadrukt een zorgwekkende trend waarbij fysieke aanvallen op betrokkenen bij cryptovaluta toenemen. Recentelijk zijn er diverse gevallen van gewelddadige aanvallen gemeld, zoals in Thailand, waar een bende een slachtoffer dwong om onder schot €1,8 miljoen aan cryptovaluta over te maken. Ook in Oekraïne en Londen zijn soortgelijke incidenten voorgekomen waarbij slachtoffers gedwongen werden hun digitale activa over te dragen.

Waar vroeger vooral cyberaanvallen de grootste bedreiging vormden voor bezitters van cryptovaluta, zien we nu steeds meer gewelddadige incidenten waarbij fysieke aanvallen op personen worden gepleegd om toegang te krijgen tot hun digitale rijkdommen.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13