Chainlink, link koers
Altcoin, Chainlink

Chainlink blijkt enorm populair op social media, een aankomende stijging op komst?

Na een sterk begin van het jaar lijkt de rust rondom Chainlink (LINK) wedergekeerd, maar op sociale media is niets minder waar. Uit gegevens van blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat de sociale dominantie van de token recent een sterke stijging heeft doorgemaakt.

De stijging in sociale dominantie betekent dat Chainlink steeds vaker onderwerp van gesprek is op sociale media. Dit wordt gemeten door alle discussies over de top 100 cryptovaluta’s te analyseren en te bepalen welk percentage hiervan over LINK gaat. In de afgelopen weken steeg deze indicator naar 1% van het totale volume, het hoogste punt in 2024.

Capitulatie van kleine investeerders

Opmerkelijk genoeg valt deze toename in sociale dominantie samen met een afname van het aantal LINK-adressen met een niet-nul balans. In de afgelopen vier weken hebben ongeveer 1.867 adressen hun tegoeden volledig leeggemaakt. Volgens Santiment is deze afname te wijten aan capitulatie van kleinere investeerders, die mogelijk reageren op de huidige bearish markt.

Santiment ziet deze combinatie echter als een potentieel positief signaal. Een stijgende sociale dominantie, gecombineerd met het vertrek van kleinere houders, wijst vaak op een bullish trend, vooral wanneer de markt stabiliseert.

In tegenstelling tot de kleinere investeerders zien whales juist kansen. Deze vermogende beleggers kochten in juli meer dan 6,2 miljoen Chainlink-tokens, ter waarde van $76,9 miljoen. Het gedrag van whales wordt vaak gezien als een belangrijke indicator voor toekomstige markttrends. Hun aankopen wijzen op vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van het project. Whales bezitten momenteel ongeveer 50,3% van alle LINK-tokens, wat neerkomt op 502,89 miljoen LINK.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten