Exchange

Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie

Changpeng Zhao, de oprichter en voormalig CEO van Binance, is definitief verbannen van de cryptobeurs als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ). Deze belangrijke ontwikkeling werd bevestigd door de huidige CEO, Richard Teng, in een interview met Axios.

Onderzoek naar schendingen van sanctiewetten

De schikking volgde op een uitgebreid onderzoek waarin Binance werd beschuldigd van diverse overtredingen, waaronder het overtreden van sanctiewetten en de Bank Secrecy Act. Volgens het DOJ heeft Binance doelbewust Amerikaanse klanten bediend zonder de juiste regelgeving na te leven, wat resulteerde in het faciliteren van illegale activiteiten door criminelen en gesanctioneerde landen. Dit leidde uiteindelijk tot een recordboete van maar liefst $4 miljard, de grootste boete ooit opgelegd in de cryptosector.

Permanente uitsluiting van Changpeng Zhao

Een van de meest ingrijpende gevolgen van de schikking is de permanente uitsluiting van Zhao uit Binance. Het ministerie van Justitie stelde dat zijn betrokkenheid bij het niet naleven van regels en het toestaan van illegale transacties een belangrijke factor was in de opgelegde strafmaatregelen. Zhao mag in de toekomst geen enkele rol meer spelen binnen het bedrijf.

Hervormingen en toekomstplannen onder Richard Teng

De nieuwe CEO van Binance, Richard Teng, benadrukte in zijn interview dat deze schikking noodzakelijk was om het vertrouwen van toezichthouders te herwinnen en om als bedrijf vooruitgang te boeken. Binance zal nu strenge nalevingsregels moeten hanteren, waaronder het aanstellen van een onafhankelijke toezichthouder die specifiek zal toezien op de naleving van anti-witwaswetgeving en sanctieregels.

Teng gaf ook aan dat Binance onder zijn leiding actief zal werken aan het herpositioneren van het bedrijf in de steeds strenger gereguleerde cryptosector. Dit is essentieel om het vertrouwen van zowel gebruikers als toezichthouders terug te winnen.

De uitdagingen voor Binance in een veranderend reguleringsklimaat

Met Zhao aan de zijlijn bevindt Binance zich op een cruciaal keerpunt. De cryptomarkt wordt steeds meer gereguleerd, en het vermogen van de beurs om zich aan te passen aan deze nieuwe realiteit zal bepalend zijn voor de toekomst van het bedrijf. De vraag is nu of Binance erin zal slagen om zich te herstellen van de schikking en zijn reputatie in de ogen van zowel klanten als toezichthouders te herstellen.

De komende maanden zullen cruciaal zijn voor Binance, nu het bedrijf probeert te navigeren door deze nieuwe uitdagingen en tegelijkertijd innovatie en naleving in evenwicht moet houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Exchange nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
FTX bereikt schikking over $600 miljoen aan Robinhood-aandelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt