Blockchain Technology
Blockchain

China is van plan om de nationale blockchain-standaarden tegen 2025 te upgraden

Ondanks de houding van het land ten aanzien van cryptocurrencies, hebben functionarissen uit China hun fintech-industrie actief ontwikkeld, met een sterke focus op blockchain-technologie.

Normen van blockchain-technologie verbeteren

Op 28 maart kondigde het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie, dat toezicht houdt op de fintech-industrie in China, aan dat het van plan is om tegen 2025 de normen voor de ontwikkeling van blockchain-technologie te verbeteren.

Het ministerie heeft een ontwerp van richtlijnen gepubliceerd op haar website en vraagt feedback van het publiek over de ontwikkeling van blockchain uit alle geledingen van de samenleving.

China heeft plannen om later dit jaar duidelijkheid te verschaffen over het niveau van ontwerp voor haar blockchain- en gedistribueerde grootboek technologie standaardsysteem. Het publiek heeft tot 28 april de tijd om verdere input te geven over het ontwerp.

Vijfjarenplan van China

Deze ontwikkeling is op zijn beurt in lijn met het vijfjarenplan van China voor de “Nationale economische en sociale ontwikkeling en visie 2035 van de Volksrepubliek China”, waarin een deadline van 2025 is gesteld voor specifieke technologische ontwikkelingen.

Deze ontwikkelingen omvatten digitale industrieën waarbij blockchain wordt genoemd als een van de doelen om “sterker te worden”, terwijl de kwaliteit van sectoren zoals communicatieapparatuur, elektronische kerncomponenten en essentiële software zal worden verbeterd.

Ook heeft China iets meer dan een maand geleden aangekondigd dat ze een nieuw nationaal blockchain-onderzoekscentrum willen lanceren later dit jaar. Het centrum heeft het doel om Chinese universiteiten, ontwikkelaars en blockchain-bedrijven met elkaar te verbinden om fundamentele blockchain-technologieën te onderzoeken om de uitbreiding van de industrie te stimuleren.

De blockchain-industrie in het land is als slot erg actief. Volgens een nationale whitepaper heeft China momenteel meer dan 1.400 bedrijven die actief zijn in de blockchain-industrie.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?