recessie
Regulatie

Circle CEO schetst doemscenario voor de Amerikaanse dollar

Je kent het bedrijf Circle wellicht van USD Coin (USDC), de op één na grootste stablecoin van de markt. Jerremy Allaire, de CEO van de stablecoin-uitgever, claimt dat de Amerikaanse dollar bedreigd wordt en dat wetgevers haast moeten maken met stablecoin-wetgeving, om vertrouwen te creëren rondom een digitale versie van de dollar.

Wat is er aan de hand?

In de bovenstaande video legt Jerremy Allaire uit dat de digitalisering van geld volgens hem een kwestie van tijd is. “De echte vraag is of de toekomst van de internationale handel zal plaatsvinden in digitale dollars, euros of yuan. Nu staat Amerika voor een keuze, willen we dat de Amerikaanse dollar de munt van het internet wordt of zullen andere landen deze vlag dragen?”, aldus Allaire.

Volgens de CEO van Circle onderschatten we altijd de impact van technologie en is dit een onderwerp waar de Amerikaanse autoriteiten scherp op moeten zijn.

“Als de dollar de wereldreservemunt blijft, dan zal Amerika de komende tien jaar nog de wereldeconomie leiden. Dan moeten we werken aan het vertrouwen in digitale dollars en stablecoins vandaag nog reguleren”, zo spreekt Allaire, die daar als de CEO van Circle natuurlijk een belang bij heeft.

Is dit de toekomst?

Als echte Bitcoiners zijn wij natuurlijk geneigd om te denken dat er überhaupt geen toekomst is voor Amerikaanse dollars. Waarom zou je immers geld vasthouden dat dagelijks waarde verliest door inflatie.

De absolute schaarste van Bitcoin is wat dat betreft echt een wapen. Voor alledaagse betalingen blijft Bitcoin echter zijn zwaktes hebben en werkt ook het Lightning Network nog niet optimaal.

Verder is het nog maar de vraag in hoeverre mensen uiteindelijk allemaal een eigen wallet of zelfs een eigen node zullen beheren. Voor de meeste mensen is dat simpelweg (nog) niet weggelegd.

In die zin is het logisch om te verwachten dat de Amerikaanse dollar of een andere fiatmunt in digitale vorm nog wel even kan overleven.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten