Ripple, xrp
Ripple

Coinbase, Kraken, Bitstamp Relisten XRP na Overwinning in Rechtszaak

Rechter Analisa Torres heeft in een baanbrekend juridisch besluit de stelling van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verworpen dat XRP een security (effect) is. Dit betekent dat Amerikaanse crypto beurzen de token weer mogen verkopen en dat is geweldig nieuws.

Grote Amerikaanse crypto beurzen herstarten XRP handel

Coinbase, de meest prominente cryptobeurs in de Verenigde Staten, heeft de handel in XRP alweer hervat. Ondanks dat Coinbase zelf momenteel verwikkeld is in een juridisch geschil met de Securities and Exchange Commissie, hebben ze in een tweet hun erkenning uitgesproken over de significante impact van Ripple’s overwinning op de gehele cryptosector. De uitspraak wordt gezien als een mijlpaal en heeft duidelijk gemaakt dat juridische helderheid cruciaal is voor de groei en volwassenwording van de cryptowereld.

Ook Kraken, Bitstamp en Gemini zullen XRP relisten

Andere grote beurzen zoals Kraken en Bitstamp hebben ook gezegd dat ze de handel in XRP weer gaan starten. Bovendien overweegt Gemini, een andere bekende cryptobeurs, om XRP ook weer op hun platform te zetten.

“Gezien de uitspraak van vandaag dat de verkoop van XRP op beurzen geen effect is, overweegt @Gemini om XRP te noteren voor zowel onmiddellijke handel als derivatenhandel,” liet de beurs weten in een tweet. Dit betekent dat Gemini de mogelijkheid onderzoekt om meer variatie in de handel van XRP aan te bieden, wat de toegankelijkheid en het gebruik van deze cryptocurrency mogelijk kan vergroten.

De crypto exchange Kraken kondigde donderdagavond aan dat de handel in XRP voor Amerikaanse gebruikers weer actief is op hun platform. “Kraken is verheugd te kunnen aankondigen dat inwoners van de Verenigde Staten weer XRP kunnen storten en verhandelen”, liet het bedrijf weten in een blogpost.

Zoals we al zeiden heeft ook heeft aangekondigd dat het de token opnieuw zal noteren op haar platform.

“Naar aanleiding van de recente gerechtelijke uitspraak hebben we besloten de handel in XRP voor Amerikaanse klanten onmiddellijk te hervatten,” liet de beurs weten in een per e-mail verstuurde verklaring.

Conclusie

Met de overwinning in de rechtszaak en de snelle hernotering op prominente Amerikaanse crypto beurzen, lijkt het tij voor Ripple gunstig te keren. Deze positieve ontwikkelingen hebben een duidelijk effect gehad op de markt, met een stijging van de XRP-prijs met meer dan 65% in slechts één dag.

Dit toont aan hoeveel vertrouwen de markt heeft in de toekomst van Ripple en XRP. Verschillende analisten suggereren dat de weg nu mogelijk vrij is voor een nieuwe All Time High voor XRP. De komende tijd zal ongetwijfeld spannend zijn, maar één ding is zeker: de huidige ontwikkelingen beloven veel goeds voor Ripple en haar digitale token XRP.

Gratis 20 euro aan Ripple

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten