Coinbase
Stablecoin

Coinbase verdubbelt USDC staking-rewards naar 4% ondanks problemen met SEC

In een nieuwe tweet van 15 juni maakte Coinbase bekend dat de beloning op het staken van USD Coin (USDC) van ongeveer 2 naar 4 procent gaat. Dat is opvallend te noemen, omdat het beursplatform op 9 juni nog mededeelde dat de beloning op 2 procent op jaarbasis lag. Zou dit dan een eerste uitdaging richting de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn?

Problemen met de SEC

Afgelopen week kwam plotseling het nieuws naar buiten dat de SEC een rechtszaak tegen Coinbase is begonnen. Volgens de financiële waakhond van de Verenigde Staten lapte Coinbase de afgelopen jaren verschillende wetten aan hun laars, door ongereguleerde effecten op hun platform aan te bieden.

Bijvoorbeeld met de staking-service, waarmee gebruikers van Coinbase de mogelijkheid krijgen om een rendement op hun crypto te verdienen. Een groot deel van die dienstverlening kwalificeert volgens de SEC als een ongereguleerd effect.

Op de eigen website probeert Coinbase de beloning voor het vastzetten van USDC duidelijk te onderscheiden van andere cryptocurrency’s. Zo noemt het beursplatform het vastzetten van USDC niet staking, maar “je kunt wel in aanmerking komen voor beloningen.”

In 2021 stak de SEC wel een stokje voor het zogenaamde “Lend Program” van Coinbase, waarmee het mogelijk zou zijn om USDC aan Coinbase te lenen voor een rendement van 4 procent per jaar. Dat geld zou Coinbase vervolgens weer uitlenen voor hogere rendementen.

Waarom doet Coinbase dit?

Coinbase is onderdeel van het zogenaamde CENTRE consortium, dat verantwoordelijk is voor USDC. Samen met Circle zijn zij de grootste partijen achter de stablecoin. Wat dat betreft heeft Coinbase er baat bij dat USDC groeit en marktaandeel wint ten opzichte van Tether.

Door een jaarlijks rendement van 4 procent te bieden, wat Coinbase ogenschijnlijk uit eigen portemonnee gaat betalen, hoopt het de adoptie van de stablecoin te vergroten.

Nu is het wachten op een reactie van de SEC, die hier mogelijk ook iets over te melden hebben. We gaan – met alle aanvallen van de SEC op de sector – hoe dan ook een interessante periode in voor de industrie.

Stablecoin nieuws

Tether wankelt door hype rondom Chinese aandelen
Ripple nadert officiële lancering van RLUSD-stablecoin
Robinhood overweegt mogelijk eigen stablecoin, maar houdt kaarten nog tegen de borst
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk