Coolio Metaverse
Blockchain

Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse

In de jaren ’90 had niemand kunnen voorspellen dat de iconische hit ‘Gangsta’s Paradise’ van Coolio drie decennia later zou worden gevierd in een digitale wereld. Toch is dat precies wat er gaat gebeuren, dankzij het metaverse project NetVRk, dat nostalgie en moderne Web3-technologie samenbrengt om de nalatenschap van de overleden rapper te eren en hem te introduceren bij een nieuwe generatie fans.

Gangsta’s Paradise blijft populair

‘Gangsta’s Paradise’, dat al bijna 30 jaar luisteraars fascineert, heeft inmiddels meer dan 1,5 miljard views op YouTube en blijft een stevig onderdeel van de muziekgeschiedenis. Met het naderen van het 30-jarig jubileum van het nummer, heeft NetVRk aangekondigd dat het een meeslepende digitale ervaring zal lanceren die gewijd is aan Coolio.

Voor zijn onverwachte overlijden in 2022 was Coolio al intensief betrokken bij het verkennen van de mogelijkheden van de metaverse. In een van zijn laatste interviews op de Crypto Island-podcast, gaf hij aan zwaar geïnvesteerd te zijn in de metaverse, en onthulde hij zelfs dat hij al een “mooi stuk land” in deze digitale wereld bezat. Hij zag de metaverse als een innovatieve manier om zijn fans op een nieuwe manier te bereiken en nam zelfs een speciaal nummer op geïnspireerd door deze digitale wereld.

Samenwerking zorgt voor hyperintelligent AI-personage van Coolio

Deze samenwerking met NetVRk, die kort voor zijn dood werd voltooid, heeft geleid tot een baanbrekend project: de creatie van een hyperintelligent AI-personage van Coolio binnen de metaverse. Binnenkort zullen fans in de aankomende alpha-release van NetVRk de kans krijgen om een digitaal landhuis, bekend als Coolio’s ‘droomvilla’, te verkennen. Deze virtuele ruimte, die is ontworpen om de oorspronkelijke visie van Coolio te weerspiegelen, stelt fans in staat om in een volledig meeslepende omgeving te communiceren met zijn AI-personage, zijn stem te horen en zijn persoonlijkheid en inzichten te ervaren.

Het themalied dat Coolio speciaal voor dit project opnam, zal volgende week op zijn officiële YouTube-kanaal verschijnen en dient als een voorproefje van wat fans kunnen verwachten. Dit project markeert slechts het begin van een bredere viering van Coolio’s nalatenschap. Naarmate het 30-jarig jubileum nadert, kunnen fans zich verheugen op een reeks evenementen, speciale releases en samenwerkingen die binnen de NetVRk-metaverse zullen plaatsvinden.

Met dit project streeft NetVRk ernaar om de invloed en nalatenschap van Coolio levend en relevant te houden in een steeds verder ontwikkelende digitale wereld. De metaverse is al eerder ingezet om iconen en evenementen uit het verleden nieuw leven in te blazen. Zo spraken de oorspronkelijke organisatoren van het legendarische Woodstock-muziekfestival begin 2023 over hun eigen pogingen om het festival opnieuw vorm te geven in de digitale realiteit.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Crypto-startups haalden vorig kwartaal meer kapitaal op ondanks afnemende deals
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde