crypto crash
Bitcoin, Ripple

Crypto-analist waarschuwt voor Zware Correcties van Bitcoin, BNB en XRP

Nicholas Merten, een vooraanstaand crypto-analist, uit zijn zorgen over de vijf grootste cryptomunten, ondanks de huidige relatieve stabiliteit in de cryptomarkt. Zijn pessimistische inschattingen kunnen een significante invloed uitoefenen op de prijsontwikkelingen van deze prominente digitale valuta’s.

Zorgelijke vooruitzichten voor Binance Coin (BNB)

Crypto-analist Nicholas Merten, populair onder de meer dan een half miljoen abonnees van zijn DataDash YouTube-kanaal, maakt zijn bezorgdheid kenbaar over Binance Coin (BNB). Hij voorspelt een mogelijke grote correctie voor BNB, als het essentiële steunniveau het zou begeven.

Merten stelt dat BNB mogelijk een daling van maar liefst 83% zou kunnen zien vanaf de huidige prijs, terugkerend naar niveaus die voor het laatst werden opgetekend in het eerste kwartaal van 2021. Hij onderstreept het cruciale belang van het steunniveau rond $180, dat sinds februari 2021 standhoudt. Indien dit steunniveau zou falen, kan er een bearish scenario ontstaan. Dit zou BNB in onontgonnen terrein kunnen sturen, met mogelijk een verdere daling naar een waarde tussen de $45 en $40.

Bitcoin moet cruciale weerstand doorbreken

Wat Bitcoin (BTC) betreft, legt Merten nadruk op het cruciale belang van het doorbreken van het huidige weerstandsniveau voor een mogelijke opwaartse trend. Indien dit niet gebeurt, kan het een teken zijn van een langer durende bearish markt dan aanvankelijk verwacht. Mocht Bitcoin er niet in slagen de steunzone tussen $32.000 en $36.000 te doorbreken, dan suggereert dit dat de markt mogelijk niet de benodigde kracht heeft om vooruitgang te boeken en lagere niveaus van $28.000 of zelfs $27.000 kan aanraken.

XRP is klaar voor een aanzienlijke koersval

Tot slot deelt Nicholas Merten ook zijn ongerustheid over XRP. Ondanks een eerdere significante prijsstijging van meer dan 60% als gevolg van een gunstig vonnis in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, ziet Merten geen optimistische prijsactie voor de toekomst.

Hij suggereert dat er een mogelijkheid is voor een aanzienlijke prijsdaling, aangezien de hype rondom de gunstige rechtszaak reeds in de prijs verwerkt lijkt te zijn. Het zou nu wellicht het moment kunnen zijn om over te gaan tot verkoop.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?