prijs stijgt
Cardano, Ripple

Crypto analisten vertellen waarom Cardano en XRP op het punt staan om te stijgen

Cardano (ADA) en Ripple (XRP) hebben de afgelopen tijd moeilijke momenten gekend. In de afgelopen maanden zijn ze ingehaald door verschillende projecten en tijdens de huidige marktcorrectie hebben beide digitale munten aanzienlijke dalingen laten zien.

Blockchain-analyseplatform Santiment voorspelt echter een mogelijke ommekeer in deze dalende trend. Het platform stelt dat de zware shortposities van handelaren op Cardano en XRP kunnen bijdragen aan aanzienlijke prijsstijgingen van deze tokens.

Volgens Santiment behoren Cardano en XRP momenteel tot de meest geshorte altcoins na hun recente herstelbewegingen, wat een positief teken is voor geduldige bulls. Liquidaties van shortposities kunnen namelijk het nodige momentum bieden voor prijsstijgingen. In de woorden van Santiment fungeren deze posities als “raketbrandstof” voor verdere stijgingen.

Analisten optimistisch over XRP en ADA

Verschillende analisten zijn positief over de toekomst van zowel Cardano als XRP. Crypto-analist Sebastian voorspelt een aanzienlijke waardestijging voor Cardano (ADA). Momenteel is ADA $0,38 waard, maar hij verwacht dat de prijs tegen augustus zal stijgen tot $2, een toename van meer dan 425%. Sebastian wijst op historische prijsstijgingen voorafgaand aan hard forks en gelooft dat deze trend zal aanhouden.

Egrag Crypto is nog optimistischer over XRP. Hij verwacht een mogelijke prijsstijging van ongeveer 1.700%, beginnend in juli. Deze voorspelling is gebaseerd op historische prijsbewegingen en patronen. Egrag Crypto vergelijkt de huidige marktomstandigheden met eerdere periodes tussen april en juni 2016 en juli en september 2017, waarin XRP een aanzienlijke prijsstijging doormaakte na het vormen van een zogenaamde “hammer” formatie op de kwartaalgrafieken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Explosieve prijsstijging voor Cardano verwacht na Chang hard fork deze maand
Chronoshot maakt zijn debuut op de wishlist van Epic Games Store
Unifires kondigt ontwikkeling aan van NFT swap brug tussen Cardano en Polkadot
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen