bull markt
Bitcoin

“Crypto Bullmarkt begonnen? Mark Connors, van 3iQ, zegt van wel

Het jaar 2023 is goed begonnen voor de crypto-industrie, want over de gehele linie boeken alle munten gigantische koerswinsten. De grote vraag is natuurlijk of er sprake is van een kortstondige opleving binnen een bearmarkt of dat we al voorzichtig mogen spreken van een bullmarkt. Mark Connors, het hoofd van de onderzoeksafdeling van de Canadese vermogensbeheerder 3iQ, is in ieder geval uiterst positief.

Is de bullmarkt begonnen?

Als het aan Connors ligt, dan is de bullmarkt begonnen. In zijn meest recente analyse van vrijdag deelt de analist dat zijn 3iQ de huidige rally ziet als een omkering van de trend. “Wij zien de huidige rally binnen de markt voor digitale assets als een omdraaiing van de trend en NIET als een bearmarkt-rally,” aldus Connors in zijn stuk van vrijdag.

In het stuk brengt hij ook Solana (SOL) onder de aandacht, dat vanaf het begin van het jaar een koersexplosie van 80 procent meemaakte. Het project had het gedurende de periode november tot en met december extreem zwaar als gevolg van de implosie van FTX.

Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO van het beursplatform, stond bekend als een groot voorstander van het project. Met het wegvallen van Bankman-Fried, viel ook het vertrouwen in Solana weg. Inmiddels is dat weer redelijk hersteld. Ook schrijft Connors in het stuk over de uitspraken van medewerkers van de Federal Reserve, die steeds minder streng beginnen te worden.

De Federal Reserve

Als de Federal Reserve strenge uitspraken doet, dan noemen we dat hawkish en andersom spreken we van dovish. Volgens Connors en zijn team zien we binnen de Amerikaanse centrale bank een tendens richting steeds meer dovish uitspraken en dat is goed voor de markt. Dit betekent dat we steeds meer richting het einde van deze cyclus van renteverhogingen toe kruipen.

“De potentie voor een vermindering van de renteverhogingen en het krimpen van de balans is een knipoog naar een mogelijk einde van de scherpe daling van de geldhoeveelheid,” aldus Connors. Een scherpe daling van de geldhoeveelheid is natuurlijk een manier om de inflatie terug te brengen. Hoe minder geld er in omloop is, hoe lager de inflatie. Helaas heeft dat ook de financiële markten behoorlijk geraakt het afgelopen jaar.

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen