Crypto.com
Exchange

Crypto.com stopt diensten voor institutionele klanten in de VS

De crypto beurs Crypto.com heeft laten weten dat het haar institutionele klanten uit de Verenigde Staten niet langer zal bedienen.

Beperkte vraag van institutionele klanten

Vanaf 21 juni zal Crypto.com, de in Singapore gevestigde cryptobeurs, haar institutionele klanten in de Verenigde Staten niet meer bedienen. De primaire drijfveer achter dit besluit is de beperkte vraag vanuit institutionele klanten, een situatie die verergerd is door de huidige marktomstandigheden.

Hoewel dit besluit van invloed is op haar institutionele klanten, heeft Crypto.com benadrukt dat alle betrokkenen vooraf op de hoogte werden gebracht van deze wijziging. Daarnaast zal het normale-platform, inclusief de mobiele App, volledig operationeel blijven voor Amerikaanse gebruikers.

Deur blijft open om product in betere tijden te herintroduceren

Ondanks deze tijdelijke stap terug blijft de deur open voor een mogelijke herintroductie van de institutionele beursdienst van Crypto.com in de Verenigde Staten.

Terwijl deze potentiële herlancering op de horizon gloort, heeft Crypto.com ook recentelijk een flinke stap voorwaarts gemaakt. Het heeft namelijk een officiële licentie ontvangen van de Monetaire Autoriteit van Singapore voor het aanbieden van digitale betalingstokendiensten. Dit maakt het mogelijk voor Crypto.com om haar diensten uit te breiden binnen Singapore, ondanks het terugtrekken uit de institutionele markt in de VS.

Onrustige maand

Juni 2023 is een roerige periode geworden voor cryptobeurzen in Amerika. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich gericht op zowel Binance.US als Coinbase en is juridische procedures begonnen tegen beide beurzen, naar aanleiding van talrijke vermeende overtredingen van effectenwetgeving.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse regulering acht maanden na de ineenstorting van FTX haar strikte aanpak ten opzichte van de sector heeft opgevoerd. Dit heeft een omgeving gecreëerd waarin het crypto-ecosysteem zich met steeds meer veerkracht tegen regelgevende druk verzet.

Exchange nieuws

Kraken gaat naast crypto ook aandelen aanbieden
Binance CEO: ‘Een selfie betekent niet dat we vrienden zijn’
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers