Altcoin

Crypto exchange Binance voegt DigiByte toe

Na een lang gevecht tussen de altcoin DigiByte en de crypto exchange Binance wordt DGB nu eindelijk toegevoegd op de grootste exchange ter wereld.


Binance voegt DigiByte toe

Crypto exchange Binance heeft vandaag, rond 13:20, aangekondigd dat het de cryptomunt DigiByte toe zal voegen aan haar exchange. In een blogpost schrijft Binance dat de altcoin toe zal voegen aan haar platform met de volgende paren: DGB/ BTC, DGB/ BNB en DGB/ BUSD. De handel zal vandaag 16:00 starten. Gebruikers kunnen al wel beginnen met het storten van Digibyte tokens ter voorbereiding op de handel.

Een opvallende toevoeging aan het persbericht is dat de listing fee 0 BNB kost. Dat betekent dat Digibyte niks heeft betaald om toegevoegd te worden aan de exchange.


Het verleden

Dat de listing fee 0 is is op zijn minst opvallend te noemen gezien de geschiedenis tussen beide partijen. Al sinds 2017 is er een klein gevecht tussen Binance en Digibyte omtrent het listen van de munt. Hieronder geven we wat extra informatie over het verleden.

De bittere relatie tussen de oprichter van Digibyte genaamd Tate en de crypto exchange Binance gaat terug naar een ander tijdperk in de crypto-industrie. Het was 2017 en de cryptomarkt was populairder dan ooit. Binance groeide met grote sprongen en werd de meest populaire altcoin-exchange ter wereld. Als altcoin op Binance staan, was alsof je een licentie had om miljonair te worden.

Het was in deze tijd dat DigiByte voor het eerst als een potentiële listing op de nieuwe exchange binnenkwam. Tate pleitte voor de toevoeging van zijn munt en vertelde dat het een goede toevoeging was van het altcoin aanbod van de exchange. Binance toonde interesse in het gebruik van DigiByte’s DigiSign-technologie als onderdeel van het lanceringsproces, zei Tate, na de stopzetting van de uitwisseling in China. ‘We hebben ze zelfs geholpen met het promoten van hun exchange’. Digibyte won ook een Twitter-enquête waarin ze zeiden dat ze DGB zouden vermelden. Maar vanaf toen begonnen de problemen.

Tate beweerde dat Binance verwachtte dat er honderdduizenden dollars zouden worden betaald voor het voorrecht om DGB op het populaire nieuwe platform te plaatsen. Echter, Digibyte had dat geld eenvoudig weg niet, zei Tate. DigiByte werd dus nooit op Binance vermeld, wat veel angst veroorzaakte in de community.

In 2019 benaderde Binance Tate opnieuw om DigiByte te vermelden op het Amerikaanse platform Binance.US. Ze vroegen aan Tate of ze een videogesprek met ze wilde voeren. De oprichter van Digibyte vertelde dat hij dat alleen zou doen als ze geen gekke eisen zouden stellen. Echter 60 seconden in het gesprek vroegen ze om $300.000 en 3% van alle DGB tokens.

Tate sloeg het aanbod af en sindsdien leek het onmogelijk dat Digibyte ooit nog toegevoegd zou worden op Binance. Echter, vandaag blijkt dus dat Binance is bijgedraaid en dat DigiByte gratis toegevoegd wordt aan de grootste crypto exchange ter wereld.


DigiByte Prijs vliegt omhoog

Het nieuws heeft de DigiByte koers flink laten stijgen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 DGB token rond de $0,021. Dat is ongeveer 22 procent hoger dan een dag geleden.

DigiByte koers Stijgt – Bron: CoinMarketCap