Acquisition (Overname)
Blockchain

Crypto-exchange Bullish koopt 100% belang in crypto-mediasite CoinDesk

Op 20 november heeft de crypto-exchange Bullish het crypto-mediaplatform CoinDesk overgenomen, zo blijkt uit een recent rapport van de Wall Street Journal (WSJ).

Huidige redactieteam blijft ongewijzigd

Het leiderschap van de crypto-exchange is nu in handen van voormalig president van de New York Stock Exchange, Tom Farley. Het mediaplatform heeft aangekondigd dat de voormalige hoofdredacteur van de Wall Street Journal, Matt Murray, zal fungeren als voorzitter van een onafhankelijke redactiecommissie, terwijl het huidige redactieteam van CoinDesk ongewijzigd blijft.

Volgens het recente rapport heeft Bullish het crypto-mediaplatform verworven middels een volledig contante transactie, waarbij de exacte voorwaarden van de deal niet openbaar zijn gemaakt. Voorheen in handen van Digital Currency Group, kwam CoinDesk in het vizier van overnamegesprekken toen DCG werd geconfronteerd met een financiële crisis na een van de meest uitdagende crypto-winters van de afgelopen twee jaar. DCG verwierf CoinDesk in 2016 voor $500.000.

Steun van prominente investeerders

De overname van CoinDesk door Bullish kreeg steun van prominente investeerders, waaronder Peter Thiel en Louis Bacon. Deze deal volgt echter op een eerder geannuleerde SPAC-fusie en komt voort uit inspanningen om bepaalde delen van de failliete FTX-activiteiten over te nemen.

Volgens rapporten genereert CoinDesk jaarlijks een omzet van $50 miljoen, maar Bullish was niet het enige bedrijf dat interesse toonde in het mediabedrijf. Eerder heeft een investeerdersgroep onder leiding van Matthew Roszak geprobeerd CoinDesk te verwerven voor $125 miljoen, maar de deal kwam toen niet tot stand.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?