india-crypto
Regulatie

Crypto-handelaren in India krijgen officieel groen licht van RBI

India’s centrale bank (Reserve Bank of India, ofwel RBI) heeft haar standpunt over financiële diensten voor crypto-gerelateerde bedrijven verduidelijkt. Zo zijn er geen beperkingen voor banken die crypto-handelaren te hulp bieden door ze een account aan te bieden. Hierdoor krijgen crypto-handelaren nu officieel groen licht om hierin te mogen handelen.


Verbod handelen crypto’s

Eerder gelde er altijd een verbod op het handelen van cryptocurrencies. Destijds gaf de RBI een verklaring die aangaf dat alle gereguleerde entiteiten in het land werden beperkt in het omgaan met organisaties of individuen die transacties in crypto’s uitvoeren. Deze bedrijven werden destijds dan ook geadviseerd om hun crypto-gerelateerde activiteiten te stoppen.

Nu lijkt dit standpunt echter volledig te zijn verdwenen, waarna ook het crypto-verbod officieel is opgeheven. Alhoewel dit verbod was opgeheven, was er nog enorm veel onduidelijkheid over financiële entiteiten en cryptocurrencies. Hierdoor weigerde sommige banken in het land deze activiteiten nog steeds. Om deze onduidelijkheid weg te nemen werd door ‘Harish BV’ een informatieverzoek ingediend bij de RBI. Zij hebben hier nu op gereageerd met het positieve nieuws. Zo was het antwoord van de RBI heel eenvoudig: “Op dit moment bestaat er geen dergelijk crypto-verbod.”


Enorm groot publiek

Hierdoor is de cryptocurrency-markt in India geopend voor een enorm groot publiek, namelijk 1,35 miljard Indiërs. Alhoewel er een crypto-verbod actief was in het land, bleek echter dat verschillende blockchain- en crypto-startups gevestigd waren in India, maar actief waren in een ander land. Dit geeft aan dat een blockchain- of crypto-onderneming zich nog steeds kan registreren in een land waar een verbod geldt. Wat de opheffing van de ban met crypto als geheel gaat doen is op dit moment nog onzeker.