Bitcoin Nieuws

Crypto-mining aandelen schieten naar jaarlijkse hoogtepunten na opleving Bitcoin

De Bitcoin koers is met de huidige 21.169 dollar opgeklommen naar het hoogste punt in enkele maanden tijd. Die koerswinst zorgt ook voor lucht binnen de industrie voor Bitcoin mining, want die bedrijven hadden het met name moeilijk met de koersdalingen. Bitcoin miners zijn immers voor een groot deel afhankelijk van de Bitcoin koers.

Bitfarms en Marathon Digital

De grote winnaars onder de beursgenoteerde miners zijn ongetwijfeld Bitfarms en Marathon Digital, die respectievelijk met 140 en 120 procent omhoog gingen tijdens de eerste twee weken van januari. Hive Blockchain zag zijn aandeel bijna verdubbelen. In diezelfde periode ging de MVIS Global Digital Assets Mining Index met 64 procent omhoog.

Dat miners weer wat lucht hebben blijkt ook wel uit de Luxor Hashprice Index, een index die kwantificeert hoeveel miners verdienen aan hun computerkracht. Deze index is in 2023 al met 21 procent gestegen. Wat natuurlijk grotendeels te wijten is aan de stijgingen van de Bitcoin koers. Die speelt nu eenmaal een grote rol in de winstgevendheid van de miners.

Het lijkt erop dat de bullrun van 2021 veel miners dwong om grote risico’s te nemen. Iedereen had het gevoel dat de bomen tot in de hemel zouden rijken. Wat dat betreft viel het jaar 2022 koud op het dak van de meeste miners, die in het jaar daarvoor veel leningen afsloten om nieuwe apparatuur te kopen.

De schulden van beursgenoteerde miners

Beursgenoteerde Bitcoin miners hebben in totaal ongeveer 4 miljard dollar aan openstaande schulden. De top 10 bouwde 2,6 miljard dollar aan schuld op. Tegen het einde van 2022 moesten grote jongens hun faillissement aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan Core Scientific, dat in de top 10 ook met een schuld van 1,331 miljard dollar veruit de grootste is.

hashrate index newsbit

De koersopleving van deze maand helpt de miners niet alleen om de aandelen weer een push te geven, maar zorgt ook voor extra winstgevendheid. Het is te hopen dat de huidige koersactie duurzaam is en dat we hier nog even van kunnen genieten. Dat is zeker het geval voor de miners, want veel hebben niet meer de lucht om nog een jaar in de ellende te zitten.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden