bitcoin millennial
Blockchain

Crypto populairder onder millennials dan beleggingsfondsen

Het rapport met de titel “Hoe millennials hun financiële toekomst zien” toonde aan dat 40% van de deelnemers aan de millennial-enquête in crypto heeft geïnvesteerd.

Millennials investeren in hun toekomst

Een rapport gepubliceerd door investeringsbedrijf Alto vroeg volwassenen in de Verenigde Staten naar hun voorkeuren bij beleggen. De resultaten toonden aan dat veel meer millennials, in de leeftijd van 25 tot 40, in crypto investeren dan in beleggingsfondsen beleggen.

Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de millennial-deelnemers heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies. Volgens het rapport is dit “groter dan het percentage millennials dat beleggingsfondsen bezit”. Bovendien is het aantal bijna gelijk aan millennials die aandelen bezitten.

Het rapport merkte ook op dat de meeste millennials al crypto bezitten of overwegen te kopen. De oprichter en CEO van Alto, Eric Satz, zei echter dat de huidige omstandigheden het voor millennials moeilijk maken om te investeren. Hij legde uit dat:

“In een wereld van stijgende kosten voor het levensonderhoud in combinatie met stijgende schulden van studieleningen, vinden millennials het moeilijk om voor de toekomst te investeren omdat ze moeite hebben om het heden te betalen.”

Ondertussen zeiden deelnemers aan de enquête die momenteel crypto bezitten, dat ze waarschijnlijk crypto aan hun pensioenportefeuille zullen toevoegen. Het rapport benadrukte dat 70% van de millennials die crypto bezitten én een individuele pensioenrekening (IRA) hebben, hun digitale activa in deze IRA houden.

Niet alleen weggelegd voor millennials

Eerder in juni toonde een onderzoek ook aan dat vermogende particulieren crypto omarmen. In het ‘World Wealth Report’ toonden de resultaten aan dat 71% van de vermogende deelnemers heeft geïnvesteerd in digitale activa. De activa waarin wordt belegd, zijn onder meer crypto, nonfungible tokens (NFT’s) en exchange-traded funds (ETF’s).

In dezelfde maand toonde een rapport van onderzoeksbureau Blockware Intelligence aan dat de acceptatie van Bitcoin de acceptatiegraad van technologische ontwikkelingen zoals smartphones, internet en sociale media kan overtreffen.

Blockchain nieuws

Jonge Amerikanen geven voorkeur aan cryptocurrencies boven aandelen
ZachXBT weigert hulp aan beleggers van gestopte Memecoin
Russen handelen voor miljarden in crypto: wat moeten we daarvan vinden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?