startup
Blockchain

Crypto-startups haalden vorig kwartaal meer kapitaal op ondanks afnemende deals

In het tweede kwartaal van dit jaar zagen crypto-startups een lichte toename in het opgehaalde kapitaal, hoewel het totale aantal investeringen lager lag. Dit blijkt uit gegevens van Pitchbook. De stijging in opgehaald kapitaal kan duiden op een groeiend vertrouwen van institutionele investeerders in de cryptomarkt.

Hoewel het totale aantal deals met 12,5 procent afnam, steeg het totaal geïnvesteerde kapitaal met 2,5 procent, zo meldt Pitchbook in een rapport. Dit wijst erop dat per deal grotere bedragen werden geïnvesteerd, wat erop kan duiden dat investeerders selectiever worden en kiezen voor projecten die zij als veelbelovend beschouwen.

Crypto-infrastructuur trekt meeste investeringen in Q2

Crypto-infrastructuurprojecten waren in het tweede kwartaal bijzonder populair bij investeerders. Zo haalde het layer-1 platform Monad $225 miljoen op in een financieringsronde.

Het DeFi-protocol BeraChain, dat een innovatief proof-of-liquidity-model ontwikkelt, wist $100 miljoen binnen te halen. Daarnaast verzamelde Babylon, een platform voor Bitcoin re-staking, $70 miljoen in een vroege financieringsronde, en het blockchain-gaming platform Zentry haalde $140 miljoen op, eveneens in een vroege fase.

Investeringen op koers om vorig jaar te overtreffen

Dit zijn slechts enkele opvallende investeringsrondes. Vorig jaar werd er in totaal $10,1 miljard geïnvesteerd in crypto-startups, terwijl de teller voor dit jaar momenteel op $5,4 miljard staat. Als dit tempo aanhoudt, zou de investering voor 2024 die van vorig jaar nipt kunnen overtreffen.

Toch blijft het opgehaalde kapitaal dit jaar aanzienlijk lager dan in de piekjaren 2021 en 2022, toen respectievelijk $25,3 miljard en $29,4 miljard werd geïnvesteerd.

Investeerders worden selectiever

Het rapport van Pitchbook benadrukt dat de concurrentie tussen crypto-startups, vooral in vroege financieringsrondes, steeds heviger wordt. Dit maakt het voor nieuwe spelers moeilijker om kapitaal aan te trekken, wat op zijn beurt de noodzaak vergroot voor innovatieve en waardevolle ideeën.

Investeerders worden selectiever en hebben steeds meer kennis van de cryptosector. Niet elk nieuw crypto-project slaagt, wat een positief teken is van de volwassenheid die de sector begint te bereiken. Dit was een aantal jaren geleden nog heel anders.

Tijdens de bullmarkt van 2017 werd vrijwel elk vermeend ‘crypto-project’ met investeringen overladen, vaak zonder enige solide basis. De meeste van deze projecten bleken echter luchtkastelen en rug pulls, en zijn tegenwoordig waardeloos.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Blockchain nieuws

Donald Trump lanceert cryptoplatform ‘World Liberty Financial’ op 16 september
Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt