Bitcoin whale
Bitcoin

Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws

Na een enerverend 2024 is het nu wat rustiger rondom Bitcoin. De impact van de spot exchange-traded funds (ETF’s) in Amerika was merkbaar en leidde tot een nieuw prijsrecord. De afgelopen weken was het echter een ander verhaal, met de koers die stabiel bleef schommelen tussen de $60.000 en $70.000.

Crypto whales kopen kwart miljoen Bitcoin

Deze rustige periode kan juist een goed moment zijn om te kopen. Dit is precies wat de zogenoemde ‘crypto whales‘ hebben gedaan. Volgens blockchain-analyseplatform IntoTheBlock kocht deze groep rijke investeerders in de afgelopen maanden ongeveer 250.000 BTC. Met deze investeringen is de totale balans onder de whales bijna weer terug op het niveau van voor de crash van crypto exchange FTX.

Eind 2022 zorgde het instorten van FTX voor algehele paniek in de markt. Bitcoin bereikte toen een dieptepunt van rond de $16.000 en veel altcoins zagen forse dalingen, sommigen tot meer dan 99%. Het herstel in de Bitcoin holdings van whales suggereert dat het vertrouwen en de vraag van grote instellingen naar de digitale munt weer zijn toegenomen.

Een positief signaal

Het is een positief signaal dat crypto whales massaal Bitcoins kopen, omdat deze grote investeerders vaak over uitgebreide informatie en geavanceerde analyses beschikken. Hun beslissingen kunnen daarom als een indicatie dienen van toekomstige markttrends.

Wanneer whales grote hoeveelheden BTC kopen, suggereert dit dat zij vertrouwen hebben in een opwaartse beweging van de koers. Dit vertrouwen kan andere beleggers aansporen om ook te kopen, wat de vraag verhoogt en de prijs verder kan opdrijven.

Pensioenfondsen stappen in Bitcoin

Volgens de Amerikaanse investeerder Anthony Scaramucci zullen in de toekomst steeds meer pensioenfondsen zich bij de whales voegen die Bitcoin kopen.

Deze week investeerde het State of Wisconsin Investment Board, dat pensioenfondsen beheert, al ongeveer $163 miljoen in Spot Bitcoin ETF’s.

Hoewel zij niet het eerste pensioenfonds zijn dat in de digitale munt investeert, verwacht Scaramucci dat hun stap andere fondsen zal aansporen om hetzelfde te doen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt