crypto whales
Altcoin

Crypto whales kopen massaal deze Altcoins

Afgelopen week herstelde de cryptomarkt zich sterk, met veel altcoins die flinke stijgingen lieten zien. Dit herstel kwam na een periode van scherpe dalingen, waarbij vooral de grote spelers, de zogeheten ‘whales’, van de lagere prijzen profiteerden. Ze deden aanzienlijke aankopen van diverse altcoins, waarbij enkele specifieke projecten bijzonder in de belangstelling stonden.

Ethereum (ETH)

Een van de altcoins die momenteel bijzonder in trek is bij whales, is Ethereum. De grootste altcoin, Ethereum (ETH), zag een indrukwekkende stijging van 109% in whale-activiteit, volgens gegevens van blockchain-analyseplatform IntoTheBlock.

Met een huidige handelswaarde van ongeveer $2.400 — nog steeds zo’n 50% onder de all-time high (ATH) — lijkt de munt voor grote beleggers aantrekkelijk geprijsd.

Toncoin (TON)

Toncoin (TON) is een andere altcoin die momenteel veel aandacht krijgt van whales. Dit project, gekoppeld aan het Telegram-platform, zag zijn populariteit begin 2024 flink toenemen. Telegram, een populaire berichtenapp die concurreert met WhatsApp, kwam recentelijk in het nieuws nadat CEO Pavel Durov in Frankrijk werd gearresteerd.

Na een verklaring van Durov, waarin hij zijn verbazing uitte over de beschuldigingen, leek het vertrouwen van whales in TON alleen maar te groeien. Het aantal whale-adressen steeg fors, met 1.219 adressen die tussen de 1.000 en 100.000 TON bezitten — het hoogste aantal in de afgelopen 30 dagen.

Artificial Superintelligence Alliance (FET)

Een ander project dat veel belangstelling trekt, is Artificial Superintelligence Alliance (FET). Dit kunstmatige intelligentie (AI)-project zag de afgelopen week aanzienlijke waardestijgingen. FET heeft zich recentelijk samengevoegd met twee andere prominente AI-tokens: Ocean Protocol (OCEAN) en SingularityNet (AGIX).

De waardetoename is deels te danken aan het nieuws over een geplande investeringsronde van $6,5 miljard door OpenAI. Het aantal whale-adressen dat tussen de 10.000 en 1.000.000 FET bezit, nam met 11% toe, wat een nieuw record markeert.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten