UAE Crypto
Regulatie

Cryptobeurs M2 introduceert directe handel in Bitcoin en Ethereum voor inwoners van de VAE

Cryptobeurs M2 heeft aangekondigd dat inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) nu rechtstreeks Bitcoin en Ethereum kunnen kopen en verkopen via hun bankrekeningen.

Dirhams direct omzetten naar Bitcoin en/of Ethereum

In een recente aankondiging onthulde de beheerder van digitale activa dat de nieuwe integratie het mogelijk maakt voor inwoners van de VAE om hun dirhams direct om te zetten in Bitcoin en/of Ethereum. Dankzij de handelsparen die op de spotmarkten van M2 worden genoteerd, kunnen gebruikers BTC en ETH verhandelen voor dirhams en vice versa. Bovendien kunnen gebruikers ook dirhams storten en opnemen.

Het M2-team benadrukt dat deze nieuwe integratie gebruikers in staat stelt om “snel aan te passen aan marktveranderingen”, waardoor zij hun lokale valuta eenvoudig kunnen omzetten in crypto. Volgens M2 biedt de nieuwe integratie de beurs de mogelijkheid om haar aanbod uit te breiden in een snel veranderend landschap. Het team beschouwt deze ontwikkeling als een mijlpaal voor de “bredere toegankelijkheid van virtuele activa in de regio.”

“Het is een belangrijke stap voor M2 ADGM, omdat we werken aan het uitbreiden van ons aanbod voor de MENA-regio en het verminderen van de frictie in de manier waarop klanten kunnen navigeren tussen traditionele financiën en virtuele activa,” aldus Stefan Kimmel, CEO van M2. Kimmel legde ook uit dat inwoners van de VAE dankzij deze integratie kunnen handelen met behulp van vertrouwde bankdiensten, gecombineerd met de functies en beveiliging van M2.

Regulering door regering van VAE

De stap wordt gereguleerd door de regering van de VAE, die volgens Kimmel een van ‘s werelds “strengste regelgevingskaders” hanteert, met een sterke focus op consumentenbescherming. De beurs is gelicentieerd door de Financial Services Regulatory Authority (FSRA), een entiteit die financiële activiteiten ondersteunt en faciliteert in de Abu Dhabi Global Market (ADGM), een internationaal financieel centrum. M2 ontving zijn licentie op 16 augustus 2023, waardoor institutionele en particuliere klanten in de VAE digitale activa kunnen kopen, verkopen en bewaren met behulp van het platform.

Kimmel benadrukte eerder dat het licentieproces van de ADGM veeleisend was vanwege de hoge normen voor vergunningen voor multilaterale handelsfaciliteiten. Toch geeft deze grondige toetsing gebruikers in de VAE het vertrouwen dat de gelicentieerde platforms voldoen aan de veiligheids- en transparantienormen van het land.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering