crash
Beurs, Bitcoin

Cryptomarkt Crasht terwijl aandelenhandel in Japan tijdelijk stilgelegd wordt

De cryptomarkt is tot het laagste niveau in meer dan vijf maanden gezakt, nadat de koersval vorige week al werd ingezet na slecht nieuws uit Amerika.

De werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten waren slechter dan verwacht, wat de angst voor een recessie heeft aangewakkerd. Vandaag blijkt dat er gigantisch veel angst heerst onder investeerders, wat een grote impact heeft gehad op de markt.

Een gigantische crash

De Japanse aandelenmarkt heeft vandaag eveneens grote verliezen geleden door recessieangsten. Deze negatieve sentimenten hebben de cryptokoersen verder omlaag getrokken. De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 11 procent gedaald, terwijl Ethereum zelfs meer dan 22 procent heeft verloren.

Opvallend is dat het handelsvolume met meer dan 100 procent is gestegen. Dit duidt op gigantische liquidaties en paniekverkopen, aangezien investeerders massaal hun cryptobezittingen verkopen in reactie op de aanhoudende onzekerheden in de markt.

Recessieangsten zorgden voor een enorme uitverkoop op de Amerikaanse aandelenmarkten. Dit heeft zich nu verspreid naar de cryptomarkt, omdat investeerders hun toevlucht zoeken tot meer traditionele veilige havens zoals goud en traditionele valuta.

Japanse aandelenmarkt ziet gigantische crash

De cryptomarkt crasht hard vanwege de enorme dalingen op de aandelenmarkten. Deze ochtend zag ook Japan een gigantische aandelencrash, wat het vertrouwen van investeerders verder deed afnemen, vooral in grote tech-aandelen.

Op zondag stortten de Topix- en Nikkei 225-aandelenindices in Japan meer dan 7% in tijdens de ochtendhandel in Tokio, waarmee ze hun verliezen uitbreidden tot ongeveer 20% sinds hun pieken op 11 juli en een bearmarkt signaleren, meldde Bloomberg. De Topix, of Tokyo Stock Price Index, meet de prestaties van alle bedrijven die genoteerd zijn op het hoofdmarktsegment van de Tokyo Stock Exchange.

De daling was zelfs zo erg dat de markt ongeveer 10 minuten werd stilgelegd. Beide indexen stevenen af op hun grootste driedaagse daling sinds de tsunami en de kernramp in Fukushima in 2011.

Renteverhoging Bank of Japan zorgt voor verdere onrust

De crash werd veroorzaakt doordat de Bank of Japan haar belangrijkste rentetarief heeft verhoogd naar 0,25%, omhoog van de vorige range van 0% tot 0,1% aan het einde van afgelopen maand. Dat is het hoogste niveau voor de rente sinds 2008, aangezien het land zijn eerste stappen zet in het loslaten van het decennialange beleid van bijna nulrentetarieven.

De renteverhoging maakte naar verluidt deel uit van een bredere strategie om het monetaire beleid te verkrappen, wat ook een vermindering van de aankoop van Japanse staatsobligaties omvatte.

Gigantische liquidaties op de cryptomarkt

In de afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt ongeveer $780 miljoen aan liquidaties gezien, waarbij het grootste deel van de uitverkoop voortkomt uit degenen die speculeerden op hogere prijzen, volgens gegevens van CoinGlass.

“Dat signaleert dat investeerders voorzichtig zijn met risicovolle activa en mogelijk kijken naar veilige havens zoals obligaties.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Robert Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver
Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt