federal reserve
Bitcoin

Cryptomarkt gespannen: Wat gaat de Federal Reserve met de rente doen?

De cryptomarkt is in afwachting van een nieuwe beslissing omtrent een renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve. Deze keer is het extra boeiend vanwege de bankencrisis die een “economische catastrofe” kan veroorzaken.

Bitcoin en Ethereum-prijzen kijken gespannen uit naar de uitkomst, maar het lijkt waarschijnlijk dat de Fed de rente met nog eens 25 basispunten zal verhogen na de monetaire beleidsbijeenkomst op woensdag.

Schattingen over de mogelijke renteverhoging

Het marktsentiment in de komende weken is sterk afhankelijk van de richting die Fed-voorzitter Jerome Powell aangeeft. Vandaag zijn de futures voor de Dow Jones-, S&P 500- en Nasdaq-indices in het groen. Echter, de groei van het Bruto Binnenlands Product en de winsten in het eerste kwartaal zijn lager dan verwacht. Ook de instorting van de First Republic Bank heeft de vrees voor een bankencrisis aangewakkerd, maar JPMorgan voorspelt dat deze crisis bijna ten einde is.

Als gevolg van de huidige problemen suggereert de voormalige president van de Federal Reserve Bank of Dallas, Robert Kaplan, dat de Federal Reserve een pauze zou moeten overwegen. Hij gelooft dat de bankencrisis nog maar net van start is gegaan, aangezien de aandelen van Amerikaanse regionale banken op dinsdag een aanzienlijke daling lieten zien.

Ook Tai Hui, de vooraanstaande marktstrateeg bij JPMorgan, stelt dat de economie langzaam afkoelt, zoals blijkt uit de dinsdag gepubliceerde gegevens over openstaande vacatures. Hui is van mening dat de Fed de rente met nog eens 25 basispunten zou moeten verhogen en vervolgens een pauze moet inlassen. Hij verwijst naar de renteverhoging van de Reserve Bank of Australia gisteren, na een pauze vorige maand. Bovendien voorspelt hij dat er renteverlagingen zullen plaatsvinden dit jaar en dat de Fed zal proberen de inflatie tegen 2024 op het streefpercentage te krijgen.

Bitcoin handelaren wachten gespannen af

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin redelijk stabiel gebleven en wordt momenteel verhandeld rond de $28.450. Het handelsvolume is echter met 5% toegenomen in dezelfde periode, wat duidt op een groeiende belangstelling onder handelaren.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) bereikte vandaag een laagste punt van 101,51. De DXY toont volatiliteit en zal vermoedelijk stijgen na de renteverhoging door de Fed. Deze stijging zal ook enige druk leggen op de prijs van Bitcoin. Desondanks zal het optimistische sentiment van Powell overheersen en wijzen op een pauze in de komende maanden.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen