Prijsanalyse

Cryptomarkt verliest $10 miljard in minder dan 24 uur

De afgelopen paar dagen zijn verontrustend geweest voor eigenaren van cryptocurrency. De meeste verliezen in 24 uur tijd zijn opgelopen tot meer dan maar liefst $10 miljard.


Daling cryptomarkt circa 5%

De totale marktkapitalisatie van virtuele valuta’s is met zo’n 5% gedaald. Dit is hiermee de tweede grootste dip in slechts een maand tijd. Het lijkt erop dat de tijden nog niet gekeerd zijn, met het gevaar dat nog meer verliezen geleden gaan worden.

Alhoewel Bitcoin (BTC), Ethereum (XRP) en Ripple (XRP) elk zo’n 4 á 5% zullen afwerpen, lijken andere cryptocurrencies meer te lijden. Zo dalen Litecoin (LTC) en EOS (EOS) beide met meer dan 5% (5,4% en 7.5% respectievelijk). Ook Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) hebben enorm geleden.

Deze dalingen zijn niet in slechts één dag gebeurt, maar spelen al langere tijd een rol. Een gedeelte van deze dalingen lijkt verklaard te kunnen worden door een nieuwe functie van Google.


Meer dan $10 miljard in 24 uur

Op het moment dat dit artikel is gepubliceerd, handelt de Bitcoin rond de $8.050. Maandag was dit nog circa $8.500. De prijs is niet meer op dit niveau geweest sinds september 2019, toen Bakkt werd gelanceerd.

Bakkt heeft een trage start gehad, terwijl dit niet werd verwacht. Het resultaat hiervan was dat een dag na lancering van Bakkt, de waarde van de Bitcoin met ongeveer $1.400 daalde. Eind oktober wist de Bitcoin te herstellen, nadat er positief nieuws kwam vanuit China. Zo werd er allereerst een cryptocurrency wetgeving goedgekeurd. Vervolgens bracht het land naar buiten dat blockchain de toekomst is en werden berichten die vertelden dat blockchain oplichterij is verwijderd.

Door de daling in de cryptomarkt, is meer dan $10 miljard binnen een periode van 24 uur verdampt. Gisteren werd al bekend dat een Bitcoin Bear Cross bevestigd leek te zijn. Dit nieuws is een opvolging van dit artikel.