bitcoin
Bitcoin

CryptoQuant: ‘Bitcoin bullmarkt nog lang niet over dankzij halving’

De Bitcoin koers klapte de afgelopen dagen hard naar beneden, kwam in de buurt van de 60.000 dollar en handelt op het moment van schrijven weer op 66.600 dollar. Het begint een aardige rollercoaster te worden voor de digitale munt, maar dat is zeker niet ongewoon in een bullmarkt.

Volgens CryptoQuant zijn er meerdere signalen die erop wijzen dat de bullmarkt nog niet voorbij is.

Bullmarkt Bitcoin nog niet voorbij?

In het Weekly Crypto Report van CryptoQuant schrijft het bedrijf dat 48 procent van de investeringen in Bitcoin momenteel komen van korte-termijn holders. “De bullmarkt eindigt meestal met 84-92 procent van de investeringen van deze nieuwe investeerders”, aldus de analisten van CryptoQuant.

“De Bitcoin bullmarkt is nog lang niet voorbij, wat we kunnen zien aan de relatieve lage stroom van nieuwe investeringen”, zo schrijft het verder.

De bovenstaande grafiek laat ook zien dat we in 2019 een vergelijkbaar niveau bereikten als nu (52 om 48 procent). Daarna onderging Bitcoin een behoorlijke correctie, maar dat was wel op een ander moment in de cyclus.

Verder onthult het on-chain analyseplatform dat de meeste indicatoren nog altijd onder het niveau van de vorige markttoppen zitten voor Bitcoin.

“De CryptoQuant P&L Index bevindt zich nog altijd buiten de markttop-zone (rode gebied) en boven het 1-jarige gemiddelde van de index”, zo schrijft het verder.

Nog 30 dagen tot de Bitcoin halving

Los van de hierboven besproken indicatoren verwacht men ook nog veel van de aanstormende halving; die inmiddels nog maar ~30 dagen van ons verwijderd is.

Historisch gezien volgde op iedere halving een explosieve periode voor de Bitcoin koers. Het bijzondere aan deze run is dat we al een nieuwe all-time high zagen voor de halving.

Dat stemt de gigantische zakenbank Standard Chartered behoorlijk optimistisch over de Bitcoin koers. Zij voorspellen voor het einde van dit jaar nog een koers van 100.000 tot 150.000 dollar.

“Voor 2024, gezien het feit dat Bitcoin boven verwachting presteert, zien we nu een potentiële koers van 150.000 dollar voor het einde van dit jaar, wat een stijging vormt ten opzichte van de 100.000 dollar die we eerder voorspelden”, aldus Standard Chartered.

Uiteindelijk verwacht Standard Chartered dat Bitcoin zijn top bereikt in 2025 met een koers van 250.000 dollar. Om uiteindelijk terug te vallen tot 200.000 dollar. Wij zouden daar uiteraard direct voor tekenen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?