VideoGame
Tech

Curio haalt $5,7 miljoen op voor web3-gamedev

Het web3-gameontwikkelingsbedrijf Curio heeft $5,7 miljoen aan startkapitaal opgehaald, onder leiding van Bain Capital Crypto en SevenX Ventures. OKX Ventures nam ook deel aan deze financieringsronde, wat het totaal opgehaalde kapitaal van Curio op $8,7 miljoen brengt.

Bouwen van aanpasbare infrastructuur voor on-chain games

Curio richt zich op het bouwen van aanpasbare infrastructuur voor on-chain games. “We zullen deze financiering gebruiken om ons kernteam verder uit te breiden,” vertelde Curio medeoprichter Kevin Zhang.

“Daarnaast plannen we extra middelen in te zetten voor onze voortdurende groei, waaronder de ontwikkeling van onze eigen first-party Duper-gameshow, die lijkt op een live pokershow met hoge inzetten.”

In 2022 haalde Curio al $2,9 miljoen op in een eerdere financieringsronde onder leiding van Bain Capital Crypto, waarbij ook TCG Crypto, Formless Capital, Smrti Lab, Robot Ventures en anderen betrokken waren.

Lancering van Duper Season One

Curio heeft recent ook zijn vooraanstaande on-chain sociale strategiespel, Duper Season One, publiekelijk gelanceerd. In dit spel moeten vijf spelers samenwerken en bedriegen als team. Medeoprichter Yijia Chen beschrijft het spel als zowel een oorlogsstrategiespel als een sociaal gokspel, dat “net zo leuk is als poker, zo niet leuker.”

“Ons doel met Duper is niet om poker te vervangen,” vervolgde Chen. “Maar we geloven dat er in de 21e eeuw, met de geweldige en meeslepende ontwikkeling van videogames, ook een geweldig gokspel moet zijn zoals poker. Een spel dat je casual met vrienden kunt spelen voor een paar dollar, of in een spectaculair toernooi met miljoenen op het spel.”

Tech nieuws

China loopt 6 maanden achter op Amerika met AI
Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
IBM introduceert ‘Lightweight Engine’ voor WatsonX.ai-service
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt