Amerika, USA, vS
Regulatie

Cynthia Lummis en haar strijd voor nieuwe crypto-wetgeving in Amerika

Pro-Bitcoin Senator Cynthia Lummis wil begin 2024 nieuwe crypto-wetgeving doorvoeren in de Verenigde Staten. In een nieuw interview met Yahoo Finance zegt Lummis dat de agressieve manier van optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van de afgelopen maanden één van de redenen is dat ze zo snel mogelijk nieuwe en duidelijke wetgeving wil introduceren voor de industrie.

“Ik denk dat de SEC zijn hand overspeelt… We schreeuwen hier om een duidelijk wetgevend kader”, aldus Lummis.

Komende weken op zoek naar steun

De komende weken staan voor Lummis in het kader van het verzamelen van steun voor de nieuwe wet bij haar collega’s in de Senaat. Voor nu werkt Lummis samen met Senator Kirsten Gillibrand, een in New York gevestigde Democraat, om in ieder geval een schets te hebben van de crypto-wet die ze zou willen doorvoeren.

Volgens Lummis zou duidelijke wet- en regelgeving helpen bij het voorkomen van het misbruiken van crypto voor terroristische doeleinden, al is het nog maar de vraag in hoeverre dat nu al gebeurd.

Wat veel mensen niet weten is dat Bitcoin helemaal niet zo anoniem is als men denkt. Om die reden zie je vaak dat criminele die voor Bitcoin hebben gekozen als hun financiële voertuig op een later moment in de problemen komen.

Je kunt Bitcoin immers wel onderling versturen, maar zodra je het wil omzetten in fiatgeld moet je vaak door KYC-poorten; waardoor het helemaal niet zo makkelijk is om Bitcoin daadwerkelijk anoniem te gebruiken. Een klein foutje is snel gemaakt, waardoor veel criminelen Bitcoin gebruikten al zijn opgepakt.

Oplossing lijkt in aantocht

Volgens Lummis zijn er op dit moment slechts kleine verschillen tussen de versie van de crypto-wet die zij via de Senaat wil voorstellen en degene die nu klaarligt bij de House FInancial Services Committee, die wordt geleid door voorzitter Patrick McHenry.

Om die reden denkt zij dat de laatste plooien op korte termijn kunnen worden gladgestreken, zodat er snel een oplossing is voor de crypto-industrie.

Dat zou met name voor de bedrijven binnen de industrie een welkome verandering zijn, omdat die al lang moeten dealen met de onduidelijkheid en daardoor vaak in de problemen komen in de Verenigde Staten.

Onder andere om die reden zie je dat veel bedrijven naar het buitenland vertrekken, waardoor ze helemaal buiten het toezicht vallen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een FTX 2.0 te krijgen, wat natuurlijk helemaal niet wenselijk is.

Zodoende is het een goede zaak voor Bitcoin en de rest van de industrie als er zo snel mogelijk duidelijkheid komt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%