Ethereum crash
Altcoin

Daling op komst? Retail interesse in crypto neemt af

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een overgangsfase. Hoewel Bitcoin (BTC) onlangs een nieuwe recordhoogte bereikte, lijkt het erop dat een volwaardige bullmarkt voorlopig niet aan de orde is.

Joe Vezzani, CEO van LunarCrush, een platform dat sociale media analyseert, heeft opgemerkt dat de interesse van particuliere beleggers aanzienlijk lager ligt in vergelijking met de bullmarkt van 2021.

Afname in socialemedia-activiteit

In de afgelopen zes maanden was er een opvallende piek in het aantal socialemediaberichten over Bitcoin en Ethereum (ETH), vooral tijdens sleutelmomenten zoals de goedkeuring van spot exchange traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari en het bereiken van een recordhoogte door Bitcoin in maart.

Joe Vezzani, CEO van LunarCrush, merkt echter op dat deze piek in activiteit nu lijkt af te nemen. Na het filteren van spam en bots blijkt de cryptosector een daling in socialemedia-activiteit te ervaren.

Ondanks een toename in het aantal content creators en influencers die dagelijks berichten, blijft de interactie met deze content achter, met een duidelijke afname in de betrokkenheid bij socialemediaberichten sinds maart.

Vezzani benadrukt daarbij een opmerkelijke terughoudendheid onder particuliere beleggers om zich door het huidige optimisme te laten meeslepen.

Retail beleggers vinden Bitcoin Halving niet boeiend

Vezzani is sceptisch over het effect van het aanstaande Bitcoin halving-evenement op de betrokkenheid van retail beleggers. Hij beschouwt dit evenement vooral als iets dat binnen de kring van ingewijden belangrijk is en vreest dat het, vanwege de complexiteit, nieuwkomers op de cryptomarkt kan ontmoedigen.

Signalen van een afkoelende markt?

Opvallend is dat Bitcoin-investeerders vroegtijdig winst lijken te nemen, een trend die doorgaans pas na een halving zichtbaar wordt. Deze trend roept vragen op over hoe lang de huidige bullmarkt nog stand kan houden.

Daarnaast heeft de on-chain indicator ‘Value Days Destroyed (VDD) Multiple’ onlangs hoge waarden bereikt, wat in het verleden vaak duidde op een afkoelende markt. Ondanks dat de VDD Multiple in maart een piek van 4,21 bereikte, leert een terugblik op begin 2021 ons dat Bitcoin sterk kan groeien na een hoge VDD-score, wat benadrukt hoe onvoorspelbaar de toekomst kan zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017