Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Er is in de Verenigde Staten door een groep mensen een rechtszaak aangespannen tegen LastPass, een wachtwoord-manager. De reden daarvoor laat zich raden, het gaat om een datalek bij LastPass. Als gevolg daarvan claimt iemand van de groep dat hij 53.000 dollar aan Bitcoin is verloren.
De aanklager begon met het kopen van Bitcoin vanaf juli 2022. Om die reden koos hij ervoor om zijn master-wachtwoord bij LastPass te updaten naar een tekenreeks met meer dan 12 tekens. Dat is wat het bedrijf aan aanraadt als veiligste optie. Dit deed de aanklager om zijn private keys op te slaan in de kluis van LastPass, die veilig zou moeten zijn. Nu blijk dat dus niet het geval en is de klant in kwestie zijn zuurverdiende Bitcoin kwijt.
Op het moment dat het nieuws over het datalek bij LastPass naar buiten kwam, verwijderde de aanklager meteen zijn private keys uit de kluis. Ondanks de snelle reactie van de aanklager, was het al te laat. “Echter, op of rond het Thanksgiving weekend van 2022, waren de Bitcoin van de aanklager gestolen met de private keys die hij bij LastPass had achtergelaten”, aldus het rechtsdocument.
Uiteindelijk was de aanklager een week te laat met zijn actie om de private keys te verwijderen. Het kwaad was al geschied en de Bitcoin waren verdwenen. Jammer genoeg is dit een zwakte van Bitcoin, die het voor sommige mensen lastig maakt om het ooit op de juiste manier te gebruiken.
De groepsrechtszaak claimt dat het datalek bij LastPass betekent dat de getroffenen nog jaren het risico lopen om op grote schaal het slachtoffer van fraude te worden. Er bestaat een kans dat er een hoop gevoelige data op straat is komen te liggen met het lek bij LastPass. Hoeveel de aanklager precies eisen van LastPass is op dit moment nog niet duidelijk.
Als we de cyber-onderzoeker Graham Cluley mogen geloven, dan zitten er in de gehackte data onder meer bedrijfsnamen, gebruikersnamen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, IP-adressen en website-URL’s van de wachtwoordkluis. Kortom, er is een hoop ellende uitgelekt.
Phishingaanvallen stalen $1 miljard aan crypto in 2024, volgens CertiK. Nieuwe technieken zoals ‘pig butchering’ vormen groeiende dreiging in 2025.
In december 2024 daalde het totale bedrag aan gestolen cryptovaluta aanzienlijk naar $28,6 miljoen, het laagste bedrag van het jaar.
De aanpak lijkt betrouwbaar: slachtoffers worden uitgenodigd voor een uitgebreide sollicitatieprocedure, compleet met schriftelijke interviewvragen.
Analist: Bezit minimaal 10.000 XRP om toekomstige winstkansen te benutten. Slechts 7,4% van wallets bevat deze hoeveelheid tokens.
Elon Musk’s ‘Kekius Maximus’-actie veroorzaakt hype op de cryptomarkt, met memecoins geïnspireerd door Pepe die explosief in waarde stijgen.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?