Bitcoin BTC Mining
Blockchain

De crypto-miner genaamd Hive breidt datacenteractiviteiten in Zweden uit

Cryptocurrency-miningbedrijf Hive Digital Technologies heeft aangekondigd zijn wereldwijde aanwezigheid uit te breiden door de aankoop van nieuw onroerend goed en een datacenter in Boden, Zweden. Op 27 november maakte het bedrijf bekend dat het een overeenkomst had gesloten met Turis AB om het eigendom over te nemen van een datacenter dat eerder was gebouwd als onderdeel van het Horizon 2020-project van de Europese Unie.

Verhogen van Bitcoin-productie

Het nieuwe pand bevindt zich volgens Hive in de “dichte nabijheid” van hun bestaande datacenter in Zweden. Het bedrijf is van plan de faciliteit verder te ontwikkelen en deze zal naar verluidt de komende generatie ASIC-servers huisvesten, wat de Bitcoin-productie zal verhogen.

Johanna Thornblad, landpresident voor Zweden bij Hive, verklaarde: “Het nieuwe datacenter zal HIVE in staat stellen zijn regionale voetafdruk te vergroten en tegelijkertijd zijn toewijding aan ESG (Environmental, Social, Governance)-focus, duurzame praktijken, milieuverantwoordelijkheid en energie-efficiëntie verder te demonstreren met zijn nieuwste ‘groene’ datacenter op energie.”

Hive bezit en exploiteert datacenterfaciliteiten in Canada, Zweden en IJsland, waarbij het gebruik van groene energie wordt bevorderd voor de ontginning van digitale activa zoals BTC in de cloud.

Meer dan alleen blockchain bij Hive

In een eerdere aankondiging in 2023 verwijderde Hive het woord ‘blockchain’ uit zijn officiële naam om de “evoluerende focus” op financiële kansen in kunstmatige intelligentie (AI), cloud computing en grafische verwerkingseenheden (GPU’s) te benadrukken. Het bedrijf is van plan zijn 38.000 Nvidia GPU’s in te zetten om kleine en middelgrote bedrijven een efficiënter alternatief te bieden voor grote cloudserviceproviders.

De CEO van Hive, Aydin Kilic, en voorzitter Frank Holmes benadrukten dat de verschuiving naar AI de betrokkenheid bij Bitcoin en cryptomining niet tenietdoet of vermindert. Ze stelden dat “blockchain en AI zeker naast elkaar kunnen bestaan” en “pijlers van Web3” kunnen blijven.

In september was Hive een van de miningbedrijven die betrokken waren bij de lancering van het Digital Power Network (DPN), een coalitie aangesloten bij de Kamer van Digitale Handel om het belang van proof-of-work (PoW) mining te benadrukken.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?