Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

DeFi-Alliantie wil oosterse en westerse DeFi-markten met elkaar verbinden

In China is een nieuw wereldwijd DeFi-initiatief gestart door een blockchain-startup. Conflux Network, zoals de blockchain-startup heet, heeft een nieuwe DeFi-alliantie gestart dat zich richt op een internationale samenwerking tussen grote spelers binnen deze industrie.


Open DeFi-alliantie

De alliantie heeft de naam ‘Open DeFi’ gekregen en heeft als doel om de oosterlijke en westerlijke DeFi-markten met elkaar te verbinden. Dit wordt geprobeerd door in China gevestigde blockchain-leiders én wereldwijde DeFi-startups te verenigen. Hierdoor kan de grensoverschrijdende marktgroei, de duurzaamheid en innovatie in de industrie worden gestroomlijnd.

De nieuwe alliantie wordt inmiddels al door de Chinese overheid gesteund. Dit door middel van het Shanghai Wetenschap en Technologie Comité. Meerdere bedrijven nemen dan ook al deel aan het initiatief, waaronder Antelope Holdings, Blockpower Capital, DeBank, MCDEX en Sequoia Capital.

Naar verluidt zullen de leden van de alliantie zich gaan richten op 3 belangrijke vectoren, zoals risicobeheer, nieuwe liquiditeitsstrategieën en innovatie.

Bij het risicobeheertraject zal worden gestreefd naar slimme contracten en economische veiligheid voor DeFi-services, terwijl institutionele beleggers en crypto-exchanges zich naar verluidt gaan richten op nieuwe pooling- en handelsstrategieën om de liquiditeit van de projecten te vergroten. Om nieuwe strategische partners aan te trekken wil de alliantie gaan samenwerken met aanbieders van nieuwe DeFi-projecten.


DeFi groeit enorm

DeFi is in de afgelopen periode enorm gegroeid. Dit bleek onder andere uit de prestaties van de DeFi-projecten in bijvoorbeeld het tweede kwartaal van 2020. Hier presteerden de DeFi-projecten beter dan Bitcoin (BTC). Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. DeFi wordt dan ook wel eens de nieuwe ICO-zeepbel genoemd. Het weerspiegelt namelijk de industriesector door de ICO-aangedreven crypto-boom in 2017.

In 2020 is de DeFi-industrie gegroeid van iets minder dan $1 miljard in januari 2020 naar ruim $9 miljard in augustus 2020. Dit geeft tevens de enorme populariteit van de DeFi-projecten aan.

Om deze reden zijn er gedurende het jaar meerdere DeFi-allianties gestart met allemaal hun eigen doel. Zo werd in april 2020 bijvoorbeeld de DeFi-alliantie ‘Chicago DeFi’ gestart. Het doel van deze alliantie? Het bieden van ondersteuning en begeleiding aan DeFi-ondernemingen.

Ook de populaire crypto-exchange Huobi heeft een DeFi-alliantie gelanceerd, met leden als Compound, dYdX, MakerDAO en Nest. Hierdoor wordt DeFi door verschillende partijen in één keer goed op de markt gezet. Het is nog niet bekend wat de volgende DeFi-ontwikkeling zal gaan zijn.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten