Deutsche Bank
Blockchain

Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject

Deutsche Bank, een Duitse multinationale investeringsbank, heeft een samenwerking aangekondigd met de centrale bank van Singapore, de Monetary Authority of Singapore (MAS), gericht op de tokenisatie van activa. De bank heeft zich aangesloten bij Project Guardian van de MAS, dat zich richt op tokenisatie van activa op de groothandelsfinancieringsmarkten en toepassingen voor gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Potentie voor efficiënte, veilige en flexibele oplossing

Als onderdeel van deze samenwerking zal Deutsche Bank een open architectuur en een interoperabel blockchain-platform testen voor getokeniseerde en digitale fondsen. De bank zal ook protocolstandaarden voorstellen en de beste aanpak identificeren om de vooruitgang van de sector te bevorderen.

Boon-Hiong Chan, hoofd effecten en technologie van Deutsche Asia Pacific, zal leiding geven aan de deelname van de bank aan Project Guardian. Verwacht wordt dat de bank nauw zal samenwerken met Memento Blockchain, een platform dat zich richt op DeFi en digitaal vermogensbeheer. Deutsche Bank en Memento Blockchain hebben eerder succesvol samengewerkt in 2022 en 2023 aan een proof-of-concept, bekend als Project DAMA (Digital Assets Management Access).

Dit initiatief heeft tot doel het potentieel te ontsluiten voor een efficiëntere, veiligere en flexibelere oplossing voor digitaal fondsbeheer en beleggingsdiensten. De inspanningen van Deutsche Bank zijn nu gericht op de introductie van DAMA 2. Bij deze ontwikkeling zal ook Interop Labs betrokken zijn, de initiële ontwikkelaar van de grote interoperabele blockchain, het Axelar-netwerk.

Eerdere samenwerkingen met Alexar

Enkele grote cryptocurrency-bedrijven, waaronder Ripple, hebben samengewerkt met de Axelar Foundation om interoperabiliteit aan hun blockchain-netwerken toe te voegen. Ripple kondigde in februari 2024 een samenwerking aan met Axelar, met het doel om real-world assets (RWA) van de XRP Ledger te tokeniseren, die via Axelar interoperabel worden gemaakt.

Project Guardian, gelanceerd in 2022 door de MAS, is een samenwerkingsinitiatief tussen de MAS en andere financiële marktspelers, waaronder de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk, de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority en het Japanse Financial Services Agency.

Rapport over stablecoins

De deelname van Deutsche Bank aan het tokenisatieproject van Singapore volgt slechts enkele dagen na de publicatie van een rapport door de bank over stablecoins, waarin vragen werden gesteld over de transparantie van grote emittenten zoals Tether. Tether reageerde fel op de beweringen van Deutsche Bank en benadrukte dat het rapport geen substantieel bewijs of concrete gegevens bevatte om de beweringen te ondersteunen.

De USDT stablecoin van Tether is een belangrijk onderdeel van de cryptocurrency-markt en is verantwoordelijk voor het grootste aandeel in termen van transacties. Het is ook ‘s werelds grootste stablecoin met een totale marktwaarde van bijna $111 miljard.

Blockchain nieuws

Aantal Amerikaanse crypto-gebruikers daalt in 2023
Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie
Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?