Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Deze Crypto’s zijn klaar om Ethereum te verslaan deze maand

De cryptomarkt heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke groei doorgemaakt. Ethereum (ETH), al jaren de grootste altcoin, is sinds oktober met 50% gestegen en staat momenteel op een solide $2.130. Ondanks zijn sterke positie, blijven concurrenten een constante uitdaging.

In het artikel van vandaag richten we ons op verschillende cryptocurrencies die deze maand potentieel Ethereum kunnen overtreffen. We zullen de kenmerken en recente ontwikkelingen van deze munten verkennen om te bepalen welke de beste kansen hebben om Ethereum in deze periode van groei te verslaan.

Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT) werd opgericht door Gavin Wood, een van de mede-oprichters van Ethereum. Wood verliet Ethereum om dit nieuwe project te starten, met als doel een multi-chain netwerk te creëren dat de connectiviteit tussen verschillende blockchains verbetert.

Tijdens de recente bullmarkt bereikte DOT een historisch hoogtepunt van net onder de $55. Ondanks de huidige waardering van $6,98, handelt het project nog steeds aanzienlijk lager dan zijn piekwaarde, wat wijst op zijn potentieel voor toekomstige groei en ontwikkeling in de dynamische wereld van blockchain-technologie.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA), net als Polkadot, is opgericht door een van de mede-oprichters van Ethereum, Charles Hoskinson. Hij verliet Ethereum in 2014 na meningsverschillen met Vitalik Buterin. Cardano is opgezet met de kernprincipes van schaalbaarheid, duurzaamheid en interoperabiliteit.

Recentelijk heeft het platform zijn smart contract-functionaliteiten geüpdatet, wat aanzienlijk succes heeft opgeleverd. De waarde van de digitale munt is met 175% gestegen, waarmee het aanzienlijk beter heeft gepresteerd dan zijn concurrent Ethereum. Met deze opwaartse trend en zijn aanhoudende ontwikkelingen lijkt Cardano op het pad naar verdere groei, getuigend van aanzienlijk potentieel voor nog meer waardestijging in de toekomst.

Solana (SOL)

Solana (SOL) verdient zeker onze aandacht. Dit project is één van de grootste successen van de afgelopen maanden, met een indrukwekkende koersstijging van bijna 300% in slechts drie maanden tijd. Solana onderscheidt zich door zijn lage transactiekosten en hoge transactiesnelheid, wat bijdraagt aan zijn groeiende populariteit.

Onlangs heeft de Solana smartphone, Saga, veel aandacht getrokken, wat resulteerde in een sterke stijging van de verkoopcijfers. Ondanks de recente koersstijging, lijkt er voor Solana geen rem te staan op verdere groei, gezien de voortdurende positieve ontwikkelingen en toenemende marktinteresse.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) blijft stevig op de vierde plaats staan qua marktkapitalisatie onder de cryptocurrencies. Als de inheemse token van de Binance cryptocurrency exchange, speelt BNB een cruciale rol in het ecosysteem van het platform.

Met de toenemende ondersteuning van gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten op zijn Binance Smart Chain (BSC), biedt BNB een steeds aantrekkelijker alternatief voor DeFi-projecten die traditioneel op het Ethereum-netwerk draaien. Deze groeiende relevantie binnen de DeFi-sector kan BNB’s positie als een belangrijke speler in de cryptomarkt verder versterken.

Conclusie

De cryptomarkt maakt een periode van robuuste groei door, met Ethereum als een van de hoofdrolspelers. Desondanks tonen diverse altcoins, waaronder Polkadot, Cardano, Solana en Binance Coin, het potentieel om Ethereum’s prestaties te overtreffen. Elk van deze munten onderscheidt zich door hun eigen unieke kenmerken en innovatieve aanpakken.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Altcoins floreren terwijl Bitcoin koers stijgt: Dit zijn de grootste crypto-winnaars van de week
Nog 21 dagen tot de Amerikaanse verkiezingen: analisten voorspellen een altcoin-seizoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk