Deze factoren beïnvloeden de Bitcoin prijs deze week

De Bitcoin koers is flink gestegen en ook het edelmetaal goud bereikt een all-time-high. Wat kunnen we verwachten en wat zijn de belangrijkste factoren om in de gaten te houden deze week?


Goud versus Bitcoin

De focus op de aandelenmarkt ligt deze week op de geopolitieke spanningen. De Verenigde Staten en China blijven de vijandige stemming opkrikken, terwijl de problemen met het coronavirus eveneens groot blijven.

Beide kwesties hebben een opvallende invloed gehad op de vraag naar veilige manieren om geld te investeren. De vraag naar edelmetalen als goud en zilver is daarom flink gegroeid. De goud koers bereikte zelfs een nieuw hoogtepunt en ook de zilver prijs vliegt omhoog. Het is daarom ook niet gek dat ook de Bitcoin prijs deze week flink is gestegen.

In een gesprek met Bloomberg voorspelde een analist dat de prijsstijging van goud nog lang niet voorbij was. Sterke winsten zijn onvermijdelijk wanneer er enorme hoeveelheden geld de economie ingepompt worden door de Federal Reserve en andere centrale banken.

Steeds meer bekende analisten vertellen dat de sterke prestaties van goud en Bitcoin ook te maken hebben met de zwakke prestaties van de dollar. De fiat valuta van Amerika verliest haar kracht, wat ervoor zorgt dat steeds meer investeerders hun geld verschuiven naar safe haven assets.

‘Het record van goud zal spoedig weer doorbroken worden, aangezien de daling van de dollar nog maar net begint. De dollar staat op het punt om naar nieuwe diepten te duiken en de Amerikaanse levensstandaard daarin mee te nemen, vertelt Peter Schiff


$11.000 is niet verrassend

Met de achtergrondkennis dat mensen zoeken naar veilige manieren om geld te investeren, is de stijging van Bitcoin naar $11.000 niet verrassend. Er werd lang gediscussieerd of de weken van consolidatie zouden uitmonden in een prijsdaling of prijsstijging. Deze week hebben we gezien dat de BTC prijs de 3 jaar lange dalende trendlijn heeft doorbroken, wat een zeer positief signaal is. Hierdoor heeft Bitcoin ook het weerstand niveau van $10.500 weten te doorbreken.

dalende trendlijn
Bitcoin doorbreekt de dalende trendlijn – Bron: Tradingview

Een gap in de futures

Een bekende factor die deze week terugkeert is de Bitcoin futures gap van de CME Group. Er bevindt op dit moment een gap van enkele honderden dollars tussen de $9.650 en de $9.900. Normaal gesproken worden deze gap’s opgevuld enkele dagen nadat ze verschijnen. Dit zou kunnen betekenen dat de BTC koers een correctie kan gaan zien.

Echter, de prijsstijging tot boven de $10.500 weerstand heeft voor een enorme positiviteit gezorgd in de cryptomarkt. Mede daardoor zou deze futures gap wel eens een zeer lange tijd niet opgevuld kunnen gaan worden.


Ogen gericht op nieuwe stimuleringsmaatregelen

Een andere factor die investeerders in de gaten zullen moeten houden zijn de Amerikaanse stimuleringsmaatregelen. Elke beslissing die de Fed neemt heeft een grote invloed op de aandelenmarkt en daarmee ook op de Bitcoin koers.

Ondanks het feit dat BTC zich steeds minder gaat correleren met de aandelenprijzen kan een flinke daling op de traditionele markt nog steeds problemen veroorzaken voor de digitale valuta. Aan de andere kant zijn de enorme hoeveelheden geld die bijgedrukt worden door de centrale banken een goed teken voor BTC. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen minder vertrouwen hebben in fiat valuta en toevlucht nemen in safe haven assets.

“De reden dat COVID19 fataal is voor de Amerikaanse economie is dat we in het verleden zoveel geld hebben geleend om het BBP en de aandelenmarkt kunstmatig te stimuleren,” zei Schiff en voegde toe:

‘Dus we zijn te blut om meer te lenen om nu tegen Covid te vechten en we kunnen alleen nog maar geld bij drukken. De dollar zal crashen en de economie eronder lijden. ‘

Al met al lijkt het er dus op dat de prijsstijging van deze week sterk onderbouwd is met positieve fundamentele factoren. Steeds meer mensen zien Bitcoin als een afscherming voor fiat devaluatie. Daarnaast heeft BTC een belangrijke dalende trendlijn doorbroken wat de lange termijn er positief uit doet laten zien.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal