Bank
Regulatie

Deze grote Duitse bank heeft zojuist vier crypto-licenties verkregen

De toonaangevende Duitse bank Deutsche Börse heeft onlangs via haar dochteronderneming, Crypto Finance, vier nieuwe crypto-licenties verkregen. Deze vergunningen, uitgereikt door de Duitse federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin), bieden de nodige duidelijkheid en goedkeuring voor het initiëren van crypto-handelsactiviteiten in Duitsland.

Door deze nieuwe licenties is Crypto Finance nu bevoegd om crypto-handelsdiensten aan te bieden aan institutionele beleggers binnen Duitsland, wat een significante stap voorwaarts betekent voor de adoptie van de cryptomarkt in Europa. Bovendien heeft de dochteronderneming reeds toestemming gekregen om vergelijkbare activiteiten in Zwitserland uit te voeren.

Grote markt voor crypto in Duitsland

De potentiële markt voor crypto in Duitsland is erg groot, zo blijkt uit data van Statista. In onderstaande figuur is te zien hoe groot de crypto markt is, uitgedrukt in miljoenen dollars, en wordt er ook een toekomst voorspelling gedaan van de markt. In 2024 zal de Duitse crypto markt naar verwachting ruim $2,1 miljard bedragen. In opvolgende jaren kan de markt verder groeien tot boven de $2,5 miljard. 

Crypto markt in miljoenen in Duitsland
Crypto markt in miljoenen in Duitsland – Statista

De crypto markt in Duitsland blijft zich ontwikkelen en zet grote stappen om blockchain technologie te verwelkomen. Niet geheel onbelangrijk aangezien het land een van de grootste economieën is in Europa. Het Bruto Binnenlands Product (BNP) van het land bedraagt ruim $4,26 triljoen, tegenover ongeveer $1 triljoen in Nederland. Coinbase erkent de potentie van de Duitse crypto markt.

Het grote Amerikaanse crypto bedrijf heeft onlangs aangekondigd Duitsland als een regionaal talenten hub te zien en wil het land gebruiken om zich voor te bereiden op uitbreiding in heel Europa. De populaire exchange liet in oktober van vorig jaar weten dat ze een verdubbeling van hun personeel heeft gerealiseerd in hun operaties in Duitsland. Daarmee is hun Duitse kantoor een van de sterkst groeiende.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Amerikaanse Senator: ‘Crypto en traditionele financiële wereld moeten dezelfde regels volgen’
Hong Kong stopt met accepteren licentieaanvragen van crypto-exchanges
SBF eist een gevangenisstraf van 6,5 jaar en zegt tegen gevangenisbewakers dat ze in Solana moeten investeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high