Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Deze on-chain indicator is Extreem Bullish voor Bitcoin

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om het gedrag van investeerders tot in detail te bestuderen. Vandaag doen we dat aan de hand van de HODL Waves, waarmee we kunnen visualiseren hoeveel procent van alle Bitcoin al voor een bepaalde periode op hetzelfde adres staat. Uit de onderstaande grafiek met de HODL Waves blijkt dat 30,1 procent van alle Bitcoin al 5 jaar of langer op hetzelfde adres geparkeerd staan.

Leger van holders

Verder zien we aan deze data dat 8,7 procent van alle Bitcoin de afgelopen 5 tot 7 jaar niet in beweging is geweest. Dat 5,6 procent van alle Bitcoin de laatste 7 tot 10 jaar voor het laatst in beweging is geweest en dat 14,8 procent van alle Bitcoin al meer dan 10 jaar op hetzelfde adres geparkeerd staat.

De kans is meer dan aanwezig dat een groot deel van die 14,8 procent überhaupt niet meer toegankelijk is voor de eigenaren in kwestie. Wat het vooral laat zien is dat Bitcoin een gigantisch trouw leger van tokenhouders heeft.

Vijf jaar geleden handelde Bitcoin namelijk op een koers van 6.500 dollar. Een kleine vijf maanden later viel de koers naar 3.100 dollar, voor een daling van ongeveer 50 procent. Daarna schoot de koers van december 2018 tot juni 2019 naar 13.800 dollar voor een stijging van 440 procent.

Meteen daarna daalde Bitcoin richting het einde van 2019 met 50 procent. Vervolgens pakte het momentum op aan de start van 2020, totdat COVID-19 om de hoek kwam kijken en de koers met ruim 60 procent daalde.

Daarna schoot de koers in het eerste kwartaal van 2023 naar de 64.000 dollar, voor een plus van 1.700 procent. Vervolgens viel de koers met meer dan 50 procent naar beneden van april 2021 tot juni 2021 en maakte het die verliezen in november 2021 weer goed met een nieuwe all-time high.

Vervolgens verloor Bitcoin in een periode van ongeveer 12 maanden 77,5 procent van zijn koerswaarde. Sinds die voorlopige bodem van november 2022 is de Bitcoin koers alweer met 90-100 procent gestegen.

Wat zegt dit ons?

Laat het even op je inzinken dat 30 procent van alle Bitcoin in de volledige koersperiode die hierboven werd omschreven niet in beweging zijn gekomen. De eigenaren van deze Bitcoin besloten om ondanks al deze volatiliteit (zowel omhoog als omlaag) om hun Bitcoin vast te houden.

Dat zegt dus vooral dat zij gigantisch veel vertrouwen in de toekomst van de Bitcoin koers hebben.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?