Blockchain

Digitale Yuan zal zich eerst richten op retailbetalingen

De digitale yuan zal zich waarschijnlijk eerst gaan richten op het faciliteren van retailbetalingen, aldus een voormalige functionaris van de centrale bank in het land.


Retailgebruik digitale betalingen

Volgens het voormalig hoofd van de Peoples Bank of China (PboC), zal het retailgebruik van digitale betalingen voor de digitale Yuan worden benadrukt. Maar dit is niet het enige doel van internationale digitale valuta’s.

Het eerste doel is het ontwikkelen van digitale betalingen en het gebruik hiervan voor retailsystemen. Een ander belangrijk doel is om grensoverschrijdende betalingen voor internationale financiële instellingen uit te voeren. Om beide doelen succesvol uit te laten voeren, zijn echter verschillende technische ontwerpen voor de nationale cryptocurrency vereist.


Lastige omgeving testen digitale Yuan

Volgens het voormalige hoofd van de bank is China een lastige omgeving om nieuwe digitale valuta’s te testen. Volgens hem zou een land waarvan de bevolking minder groot is beter zijn, omdat de cyclus voor de valutacirculatie dan korter is. Over het algemeen bevordert dit de testomgeving van dergelijke valuta’s, dit omdat in het geval dát er iets fout gaat, het gemakkelijker is om het probleem op te lossen en het project hierdoor weer in goede banen de leiden.

Alhoewel hij niet langer werkzaam is als hoofd van de Chinese centrale bank, biedt deze toespraak wel een zinvolle boodschap. De uitspraak is echter nog niet officieel bevestigd door de bank.


China en cryptocurrency

Onlangs zijn er ruim 170 cryptocurrency exchanges die actief waren in China, gesloten. Naar verluidt zijn dit alle exchanges die actief waren in het land. Wil je hier nou meer over weten? Lees dan het betreffende artikel!