Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is waarom Bitcoin in slechts 1 uur met 2% daalde

De Bitcoin prijs daalde vandaag in minder dan een uur met 3% als gevolg van drie belangrijke technische factoren.

Een aantal technische redenen hebben waarschijnlijk de abrupte daling van de prijs aangewakkerd: Een CME-gap, een grote weerstand en de maandelijkse voortschrijdende gemiddelden (MA’s).


Er zijn nu 4 gaten in de CME Bitcoin-futures

De Bitcoin-futuresmarkt van CME sluit, net zoals de aandelenmarkt, altijd in het weekend. Dit betekent dat wanneer BTC gedurende die dagen een grote prijsbeweging ziet, er een gat ontstaat tussen CME exchange en andere cryptocurrency-exchanges.

Hoewel er geen alomvattende theorie is over waarom handelaren erg gefocust zijn om de CME-gaten te vullen, zien we wel dat deze CME gaps bijna altijd opgevuld worden.

Sinds oktober heeft Bitcoin een sterke rally meegemaakt. Tijdens het weekend daalt het volume van BTC vaak. Maar in het geval van de afgelopen maanden is BTC continu gestegen zonder een daling van het volume. Dit leidde tot de vorming van vier CME-gaten op rij.

Elke wekelijkse candle in de afgelopen maand leidde tot een nieuwe CME-gap, wat zeer zeldzaam is voor de Bitcoin. Het betekent dat BTC zelfs tijdens de weekenden zo snel is gestegen dat er gaten ontstaan.

De gaten zijn te vinden op $13.100, $12.970, $11.505 en $11.100. Deze gebieden kunnen worden beschouwd als niveaus van interesse voor verkopers. Toevallig is het bereik van $12.970 tot $13.100 een belangrijk gebied in termen van voortschrijdende gemiddelden.


Een duurzame prijsstijging

Bitcoin is sinds begin oktober snel gestegen. De munt steeg met meer dan 25% van $11,775 naar $13.500. Het tempo van de uptrend betekende dat BTC geen duidelijke ondersteuningsniveaus kon vaststellen op grafieken met een hoge timeframe.

In de afgelopen twee maanden heeft Bitcoin constant een stijgend patroon gezien, gevolgd door een korte periode van consolidatie. Op de dagelijkse grafiek zorgde dit voor duidelijke ondersteunings- en weerstandsniveaus, waardoor de rally duurzaam was in vergelijking met de vorige.


BTC komt van een groot weerstandsniveau

Bitcoin testte op 31 oktober voor het eerst sinds december 2017 het weerstandsniveau van $ 4.000. Na zo’n grote prijsstijging en een belangrijke hertest werd een scherpe terugval verwacht.

Sommige handelaren waren even verrast door de intensiteit van de prijsdaling van de Bitcoin toen deze plaatsvond. Echter is zo’n koersdaling niet meer dan logisch. Dit is een duurzame rally die trapsgewijs loopt, daar hoort af en toe een koersdaling bij.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten