Bitcoin stijgt
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin rally nog maar net begonnen is

De prijs van de Bitcoin is gedaald van een hoogtepunt van $14.100 naar een prijs van $13.500. Echter zijn er een aantal tekenen dat de echte rally nog maar net is begonnen.


Uitbraak in hoger time frame

Op 31 oktober behaalde de Bitcoin een lokale piek van $14.100. Dit is een prijsniveau die sinds 2017 niet meer is gezien. Sindsdien is de koers weer wat teruggezakt, maar op de hoge time frames zien we een duidelijke uitbraak. BTC zag zijn wekelijkse en maandelijkse candle voor het eerst in bijna 3 jaar tijd boven de $13.000 sluiten.

De maandelijkse grafiek laat zien dat de Bitcoin ver boven de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden ligt. Technisch gezien betekent dit dat het bullish momentum nog steeds intact is. Een gezonde correctie kan daarom gunstig zijn. Bitcoin kan dan even op adem komen en vervolgens verder stijgen.


Tijdens het hoogtepunt van een bull run schiet de Google Trends activiteit voor het zoekwoord ‘Bitcoin’ vaak omhoog.

Ondanks de sterke prijsstijging van de Bitcoin was de activiteit van Google Trends de afgelopen maanden laag. Dit geeft aan dat er nog weinig particuliere beleggers in hebben gekocht.

Ook steeg het maandelijkse tweet volume van de Bitcoin in oktober slechts met 7,8%. Het gebrek aan interesse in de detailhandel, ondanks het feit dat de prijs hoog ligt, geeft aan dat de Bitcoin zich mogelijk in een vroege bullmarkt fase bevindt.


Technische indicatoren geven aan dat de rally niet oververhit is

Als we kijken naar de historische prijscycli van de Bitcoin dan zien we dat de huidige Bitcoin rally niet oververhit is.

The Mayer Multiple analyseert de prijs van de Bitcoin op basis van zijn 200-daagse voortschrijdend gemiddelde, wat de lange termijn prijstrend van de Bitcoin evalueert. Als de Multiple hoger is dan 2,4, geeft dit aan dat de rally waarschijnlijk oververhit is. In 2017, toen de Bitcoin bijvoorbeeld de $20.000 bereikte, steeg de Multiple tot ongeveer 3,8.

Momenteel zweeft de Mayer Multiple rond de 1,27. Dit toont aan dat de rally niet oververhit is, ondanks de opwaartse trend van de Bitcoin van de $3.600 naar de $13.350 sinds maart.

Bitcoin rally niet oververhit – Bron: Mayermultiple

Investeerders HODLEN Bitcoin

Steeds meer investeerders houden de Bitcoin voor langere periodes vast. De HODLing activiteit is gestegen sinds maart, toen de prijs van de Bitcoin kort onder de $3.600 daalde. Sindsdien hebben beleggers gestaag Bitcoin verzameld.

Het toenemende belang van de Bitcoin in combinatie met sterke fundamentals, een gunstige technische structuur met een hoog time frame en positieve technische indicatoren hebben het algemene marktsentiment versterkt. Dit kan uiteindelijk een nog grotere rally voor de Bitcoin veroorzaken.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen