Chainlink, LINK
Altcoin

Dit is waarom de Chainlink prijs vandaag met 13% stijgt

De Chainlink prijs is vandaag gestegen naar zijn hoogste punt in vier weken tijd. Dit gebeurde na een belangrijke aankondiging van het Chainlink team.

De prijs van de LINK token, de munt achter het gedecentraliseerde netwerk genaamd Chainlink, is vandaag gestegen naar een dagelijks hoogtepunt van $8,98. Dit is een niveau dat voor het laatst werd gezien op 10 mei.

Hoewel een kleine terugval ervoor heeft gezorgd dat de Chainlink koers op het moment van schrijven rond de, $8,58 ligt, boekt LINK nog altijd een prachtige stijging van bijna 13 procent in de afgelopen 24 uur. De prijsstijging van vandaag maakt Chainlink één van de best presterende cryptomunten van vandaag.

De koersstijging van vandaag volgt op de publicatie van een bijgewerkte roadmap voor de implementatie van staking. Dit is een functie die een beloningen mogelijk zal gaan maken om de goede werking van het netwerk te stimuleren.

Het idee luidt om passief inkomen te verdienen door te staken op Chainlink om de deelnemers, zoals node operators en leden van de gemeenschap, de mogelijkheid te geven om de veiligheidsgaranties van Oracle services te vergroten door ze te ondersteunen met staked LINK munten.

De eerste implementatie van Chainlink, v0.1, staat gepland voor de tweede helft van 2022. Deze implementatie markeert het begin van Chainlink Economics 2.0. Het ‘nieuwe tijdperk van duurzame groei en veiligheid’ van het project.

Het bedrijf vertelt dat de toename van de Oracle beveiliging en gebruikersgaranties die door staking worden veroorzaakt, van cruciaal belang zullen zijn om de schaal van smart contracten met meerdere chains te helpen om uiteindelijk meerdere biljoenen te beveiligen.

Volgens Chainlink zal de uitrol van het stakingsmechanisme vergelijkbaar zijn met de inzet van Chainlink Price Feeds. Dit is het populaire prijsorakelnetwerk van het bedrijf voor gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen.

De laatste begon met een enkele prijsfeed voor ETH/USD beheerd door drie Oracle-nodes. Het groeide uit tot bijna duizend prijsfeeds. Dit werd mede mogelijk gemaakt door meer dan 50 node-operators in twaalf blockchains en laag-2-oplossingen.

Momenteel wordt Chainlink vertrouwd door enkele van de meest waardevolle DeFi-apps, waaronder Aave, Compound, dYdX, Synthetix, Nexus Mutual en meer. De meest recente integratie vond vorige week plaats, waarbij Solana de ondersteuning voor Chainlink Price Feeds heeft toegevoegd.

Staking beloningen

Volgens Chainlink zal de staking pool beginnen met een totale omvang van 25 miljoen LINK coins. De pool heeft als doel om in de volgende maanden na de lancering uit te breiden tot 75 miljoen coins.

De v0.1 staking pool zal ook worden beperkt in omvang. Daarnaast biedt het “een eerlijk toegangsmechanisme om te zorgen voor deelname van een breed scala aan communityleden.”

Dit invoermechanisme heeft tot doel prioriteit te geven aan tokenhouders op de lange termijn. Deze zullen het meest waarschijnlijk actief deelnemen aan het waarschuwingsmechanisme.

– Aldus Chainlink.

Altcoin nieuws

Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?
Stripe zet volledig in op cryptocurrency met nieuwe Avalanche integratie
Santiment: Dieptepunt voor Ethereum transactiekosten wijst op altseason
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’