Litecoin, LTC
Litecoin

Dit is waarom de Litecoin koers met 15 procent stijgt

De cryptomarkt zit flink in het slop, maar ondanks dat presteert Litecoin uitermate goed. Ook vandaag is de LTC koers weer met 15 procent gestegen, maar wat is de reden dat de munt zo goed presteert?

De belangrijkste reden van de goede prestaties van de munt is de Litecoin halving die in augustus 2023 plaats zal gaan vinden. De munt is dus ‘nog maar’ een half jaar verwijderd van een extreem bullish evenement.

Litecoin presteert beter dan Bitcoin

Terwijl de cryptomarkt donkerrood kleurde deze maand vanwege het FTX drama is de Litecoin koers in de afgelopen 30 dagen met bijna 30 procent gestegen. Daarmee presteert de Litecoin vele malen beter dan zijn belangrijkste rivalen, de Bitcoin en Ethereum. Deze twee cryptomunten verloren namelijk meer dan 20 procent van hun waarde in de afgelopen 30 dagen.

LTC koers 22-11
LTC koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat misschien nog wel opvallender is, is dat het LTC/BTC paar naar zijn hoogste punt van heel 2022 steeg. Litecoin boekte een winst van 50 procent ten opzichte van de Bitcoin. Zoals Newsbit al eerder schreef is de Litecoin koers boven een langdurige neerwaartse trend uitgekomen. Dat is goed nieuws en kan duiden op grotere winsten.

Dit alles heeft zeer waarschijnlijk te maken met de aankomende Litecoin halvering die in augustus 2023 plaats zal vinden. Daarnaast is er nog meer positief nieuws te melden voor LTC. Michael Saylor heeft namelijk weten dat hij vindt dat Litecoin, net als Bitcoin, een commodity is en dus geen security (effect). Dat zou betekenen dat Litecoin niet in de problemen zou komen met wetgevers in de Verenigde Staten.

Alles ziet er momenteel dus zeer positief uit voor Litecoin investeerders, maar we raden wel aan voorzichtig te zijn. Verschillende technisch analisten wijzen namelijk op een mogelijke bear-flag. Dit is een negatief signaal die erop zou kunnen wijzen dat de Litcoin koers op de korte termijn een flinke duik naar onder kan gaan nemen.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?