Bitcoin, BTC
Bitcoin

Dit is waarom deze week Cruciaal wordt voor Bitcoin

Sinds afgelopen woensdag is er een aanzienlijke correctie opgetreden in de Bitcoin- en cryptomarkt, waardoor het optimistische sentiment van de voorbije weken wankelt. Ondanks dat de 1-weekse grafiek van Bitcoin er nog steeds zeer positief uitziet zolang de prijs boven de $25.000 blijft, bevindt de markt zich dichtbij het kritieke gebied in de 1-daagse grafiek.

Elke beweging die de BTC koers tot onder de $26.800 duwt kan een negatieve ommekeer in de trend betekenen. Aan de andere kant is het gebied van $27.800 essentieel om terug te winnen. Indien dit niveau wordt doorbroken, kan de opwaartse trend zich snel hervatten. In de komende week zijn er meerdere gebeurtenissen en gegevens die een beslissende invloed kunnen hebben op de trendrichting.

Belangrijke dagen voor Bitcoin

25 april 16:00

Morgen, dinsdag 25 april, maakt de Conference Board om 16.00 uur de meest recente cijfers van het Amerikaanse consumentenvertrouwen voor maart bekend. In de voorgaande maand bedroeg het consumentenvertrouwen 104,2, ruimschoots boven de verwachte 101,0.

De afgelopen maanden werden solide consumentengegevens positief ontvangen door de cryptomarkt. Daarom zou een beter dan verwachte uitslag een licht positief effect op Bitcoin moeten hebben. Een zwak consumentenvertrouwen kan wijzen op een naderende recessie en daarmee een toenemende correctie in de cryptomarkt.

27 april 14:30

Op donderdag 27 april worden de cijfers van het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) voor het eerste kwartaal van de handel in 2023 vooraf vrijgegeven om 14.30 uur. Eerder leidden zwakke gegevens tot een koerscorrectie op zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt.

De schatting voor het bbp is 2,0%, aanzienlijk lager dan de definitieve gegevens voor het vierde kwartaal van 2022 (2,6%). Als de voorspelling wordt bevestigd, zal de financiële markt waarschijnlijk dalen uit angst voor een naderende recessie. Het overtreffen van de schatting zou daarentegen een optimistisch momentum voor Bitcoin en crypto kunnen veroorzaken.

28 april 14:30

Het meest cruciale macro-datapunt komt echter aan het einde van de week. Op vrijdag 28 april om 14.30 uur publiceert het Bureau of Economic Analysis de belangrijkste persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE) voor maart.

De kern-PCE van februari was +0,3% op maandbasis, lager dan de prognose van +0,4%. Voor maart verwachten analisten een ongewijzigde stijging van +0,3%. Op jaarbasis (YoY) is de voorspelling een stijging van 4,5%, tegenover 4,6% vorige maand (voorspelling: 4,7%).

Indien de kern-PCE hoger uitkomt, zal dit een negatief effect hebben en waarschijnlijk druk uitoefenen op de cryptomarkt. Aan de andere kant, als de kerninflatie minder gestegen is, zoals in de voorgaande maand, kan een positieve reactie worden verwacht. De Bitcoin prijs zal naar verwachting profiteren van aanhoudend dalende inflatiecijfers.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen