Bitcoin

Dit is waarom handelaren bullish zijn over de Bitcoin

Analisten beginnen weer voorzichtig bullish te worden over de prijs van de Bitcoin nadat het is gestegen naar een bedrag van $10.800.

Bitcoin koersverloop
BTC koers verloop – Bron: Tradingview

Bullish factoren voor de Bitcoin

Vandaag steeg de Bitcoin prijs abrupt met 6% van $10.136 tot $10.743. Na deze krachtige rally beginnen analisten nu om verschillende redenen weer bullish te worden. Maar zal de Bitcoin prijs de $11K binnenkort kunnen bereiken?

Momenteel zijn er meerdere factoren die het beleggers sentiment voor de Bitcoin lijken aan te sterken. Voorbeelden hiervan zijn negatieve financieringspercentages, de activiteit van whales en de zwakte van de Amerikaanse dollar.


Financieringspercentages zijn bij de meeste exchanges neutraal of negatief

Op dit moment is het financieringspercentage van de Bitcoin op verschillende futures exchanges neutraal of negatief. Dit ondanks het feit dat de prijs boven de $10.000 schommelt.

Bitcoin futures exchanges gebruiken financiering om ervoor te zorgen dat er evenwicht in de markt is. Daarnaast ontmoedigt dit het grootste deel van de markt om te voorkomen dat de markt voor een langere periode naar één kant beweegt.

Als long contracten de overgrote meerderheid vertegenwoordigen, zullen ze houders van short contracten moeten betalen. Het tegenovergestelde is van toepassing als houders van short contracten de markt domineren.

Wanneer het financieringspercentage negatief wordt, betekent dit dat het grootste deel van de markt short gaat op de Bitcoin. Wanneer de financieringspercentages onder nul blijven, veroorzaakt dit doorgaans een korte squeeze en vervolgens een stijging van de Bitcoin prijs.

Een populaire handelaar die bekend staat als “DonAlt” tweette dat het “raar” is om het sentiment als bearish te zien met negatieve financieringspercentages. Hij zei:

“Het is heel, heel raar om te zien dat het sentiment zo bearish is met neutrale of negatieve financiering van meer dan $10K. Ik denk niet dat ik me een tijd kan herinneren waarin dat eerder is gebeurd. “

De handelaar merkte ook op dat hij een absorptie van verkoopdruk ziet bij een prijs van $10.000. Hij voegde toe:

“Nu zie ik een absorptie van $10.000. Het lijkt erop dat de enige mensen die momentel verkopen de mensen zijn die derivaten hebben. Ik ben benieuwd hoe het volgende week gaat verlopen.”

De overvolle Bitcoin markt met short contracten valt samen met een aantal top whales die mogelijk hun bezit uit de exchange halen.


Optimistische whale activiteit

Volgens Whalemap hebben grote investeerders hun Bitcoin op 23 september verplaatst. De analisten zeiden dat de grote investeerders die hun geld verplaatsen, doorgaans een positieve katalysator waren voor de Bitcoin. Ze legden uit:

“Topkopers hebben gisteren hun coins verplaatst. Vanuit onze persoonlijke ervaring met het bekijken van deze statistiek, gaan de prijs de volgende dag nadat de top kopers hun coins verplaatste, omhoog. “

De dollar verzwakt

Naarmate het aantal COVID-19 besmettingen in de VS stijgt, zitten wetgevers in een schaakmat positite voor. Zij denken na over een hoognodig stimuleringspakket. Echter zeggen strategen dat dit de Amerikaanse dollar zou verzwakken.

Het is nu belangrijk voor de Bitcoin om de $10.700 – $10.800 zone te doorbreken en dit om te zetten in een ondersteuningsgebied. Vanuit hier zou de koers weer kunnen stijgen richting de $11.200 – $11.400.

 

Bitcoin nieuws

Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?