Dogecoin stijgt
Dogecoin

Dogecoin koers van $0,25 in mei?

Als er één type munt volatiel is in de cryptomarkten, dan zijn het de memecoins wel. Volgens de analisten van AMBCRYPTO kunnen we ons opmaken voor een bijzondere maand voor memecoins en met name voor Dogecoin zien ze potentie. Na een paar zware correcties verwachten de analisten van het platform een stijgende Dogecoin koers.

Waarom gaat de Dogecoin koers stijgen?

Om de volgende koersrichting voor Dogecoin te bepalen kijken de analisten van AMBCRYPTO naar de liquidatie-grafiek van de munt.

Daaruit blijkt volgens hen dat er vooral sprake was van short-liquidaties de afgelopen dagen, wat betekent dat mensen die inzetten op koersdalingen de pineut waren.

Om die reden verwachten ze bij AMBCRYPTO dat de Dogecoin koers de komende dagen zal stijgen. Waar dat de munt precies gaat brengen is niet duidelijk.

In de titel van het artikel speculeren ze over een Dogecoin koers van 0,25 dollar. Dat komt later in de analyse echter niet duidelijk terug.

Voor nu is het volgens hen vooral belangrijk dat Dogecoin weet op te klimmen naar het niveau van 0,155 tot 0,16 dollar. Als dat lukt, dan kan er mogelijk aan de volgende stap omhoog gedacht worden.

Op het moment van schrijven klokt de Dogecoin koers binnen op 0,1458 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een daling van 1,40 procent op de borden. Over de laatste zeven dagen ging het beter. Daarvoor staat namelijk een stijging van 14,50 procent in de boeken.

Negatief sentiment rondom Dogecoin?

Het sentiment rondom de memecoin is momenteel niet opperbest te noemen, zo blijkt uit de statistieken op het gebied van social media.

De sociale dominantie van Dogecoin zag enkele pieken, maar het volume veranderde niet veel. “Dit laat ook geen bullish sentiment zien, maar suggereert dat het aantal keren dat Dogecoin op de socials wordt genoemd in ieder geval stabiel is.”

“Als we nar de on-chain indicatoren kijken, dan zien we dat het dagelijkse aantal actieve adressen dramatisch is gedaald sinds de hoogtepunten van februari. Over de afgelopen zes weken is dit getal ook laag geweest”, aldus de analisten van AMBCRYPTO.

Wat denk jij? Kan Dogecoin deze maand verrassen en aan een nieuwe koersopleving beginnen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten